Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért sír a 12 hetes fiam...

Miért sír a 12 hetes fiam álmába? Átalussza az éjszakát, de sokszor felsír, anélkül hogy ő felébredne.

Figyelt kérdés
Nem tudom van e összefüggés,de azóta ilyen,hogy megkapta a dupla oltást,meg mióta tápszert kap,mert sajnos elapadt a tejem.Sajnálom,mert olyan keservesen sír,na meg én is már olyan nyúzott vagyok!Van,hogy 10-15 alkalommal is felugrok hozzá éjszaka.Cumi a szájába,kicsit paskolom a popsiját és csendbe van.Mi ez?
2010. máj. 10. 10:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Álmában?Nem lehet,hogy álmodik?
2010. máj. 10. 10:45
 2/4 anonim ***** válasza:

A babák alvása más, mint a felnőtteké. Sokkal többet töltenek az ún. REM-fázisban (ami nálunk az álom, félálom szakasza), így kb. 50-60 percenként kerülnek abba a szakaszba, amikor bármi felébreszti őket, de csak amolyan félálomban vannak, így könnyen vissza alszanak az anya közelségére, simogatására esetleg egy néhány korty anyatejre :)

[link]

[link]

[link]

2010. máj. 10. 10:49
 3/4 A kérdező kommentje:
De minden éjszaka?És mindig rosszat?Ennyiszer???
2010. máj. 10. 10:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam 6 hónapos, és ugyanezt csinálja. Ő nem ébred fel rá, de ugyanígy paskolgatás vagy ölelés és már alszik is tovább csendben. Nálunk nagyon rendes a doktornő, és mindenfélékről kikérdez a gyerekkel kapcsolatban. És erre ő mondta, hogy a fejlődő idegrendszer nem tud valamilyen élményt feldolgozni (pl. forgás elkezdése, élénk érdeklődés minden iránt), valószínűleg ezzel álmodik, és ezért sírdogál. Ahogy fejlődik az idegrendszer, egyre kevesebbszer történik ez meg, majd 2-3 éves kor körül jön megint elő. Vagy pl. kistestvér születésekor.

2010. máj. 10. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!