Ha nincs "babás" barátnőm, és így a 20 hónapos lányomnak sincs állandó társa, pajtása, "barátnője", attól még lehet boldog kisgyerek?
Figyelt kérdés
Amúgy sincs sok barátnőm, egyikkel most már szorosabb kicsit a kapcsolat, mert egész jól elvannak a lányaink, de az övé már nagycsoportos. Másik barátnőmnek nincs gyereke. A környékbeli anyukákkal nem kötöttem barátságot, de nem is nagyon akarnék egyikkel, sem és ők sem kezdeményezek.
Viszont naponta többször találkozunk babákkal, játszótereken, a városban, mindenhol. Kislányom játszik, kergetőzik, foglalkoznak egymással a maguk módján, és nagyon örül minden kisgyereknek. Csak néha fáj a szívem mikor összeszokott anyukákat látok az összeszokott gyerekeikkel, és ilyenkor úgy érzem keveset nyújtok a lányomnak, mert nincs neki igazi "barátnője" mint a többieknek :(
2010. máj. 8. 18:08
1/2 anonim válasza:
Kisgyerekkorban még mindegy neki, hogy más gyerekekkel játszik, vagy felnőttel, sőt, a felnőttől többet tanul. Később már igényelni fogja a hasonló korúak társaságát, és a szociális fejlődéséhez is szüksége lesz rá.
2/2 anonim válasza:
A nővérem szerint, aki egyébként bölcsödei gondozónő 25 éve, ekkora gyerek nem a másik gyerekkel játszik, hanem a másik gyerek társaságában...magyarán nem egymással játszanak, hanem egymás mellett. Nincs itt még arról szó, hogy barátnő, az majd az óvodás korban kezdődik. Szerintem bőven elég, ha a játszótéren lát más gyerekeket játszani, vagy ha ti felnőttek, vagy nagyobb gyerek játszik vele. Szerintem akikről írtál, hogy igazi összeszokott "barátnők", sem igazán azok, csak egyszerűen felismerik egymást...no meg az anyukáik jól elvannak. Szóval nem nyújtasz neki keveset, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!