Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hónapos baba milyen tápszert...

3 hónapos baba milyen tápszert kaphat?

Figyelt kérdés
Receptre felírja a gyerekorvos? Recept nélkül is kapható? Melyik olcsó? Melyik jó? Melyiket szerette a babátok?
2010. máj. 7. 23:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekünk Humana HA-t írt fel. Szerette. 1980 Ft volt receptre egy dobozzal. Ezt kapta 8 hónapos koráig, aztán Beba 2-re tértünk át. (azt már recept nélkül vettük, szintén kb. 2.000-ért, attól függően, hol vettük.. volt ahol 2.800 volt, és volt ahol 1.900)
2010. máj. 7. 23:22
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Az a legjobb, ha a gyermekorvos írja fel és nem csak azért mert úgy olcsóbb.Ha esetleg van tejérzékeny a családban, akkor olyat ír fel, amit ilyen esetben kaphat a baba.Azok általában HA-s tápszerek.Lehet venni már szinte minden drogériában, DM, Rossman, még Tescóban is láttam nem rég :(.

De inkább gyógyszertárban vegyél receptre.Általában 1500-2400ft körül mozognak receptre.

Mi Beba HA-val kezdtünk, most már Milupa Milumil szintén Ha-t iszik a babám.

Mindenképp orvossal tárgyalj, hogy kiszűrje az esetleges problémákat.

De ha van még némi tejed, próbáld meg visszahozni.Lehet kapni homeós bogyókat, more milk stb.

Bár már biztosan próbáltad, ha fel tetted a kérdést.Ne haragudj, nem kioktatásnak szántam.

Remélem tudtam segíteni!

:)

2010. máj. 7. 23:23
 3/11 anonim ***** válasza:
Neki még jár receptre, úgy olcsóbb. Ennyi idősen az én fiam a BEBA1-et ette, szerette nagyon, semmi gond nem volt vele, és ez nem is tartozik a legdrágábbak közé. 6 hónapos korig ezt pl. lehet receptre íratni. Van amit tovább is, de azok drágábbak.
2010. máj. 7. 23:30
 4/11 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszi a választ!

Ha sürgősen kell, akkor tudok venni ezek szerint recept nélkül is. Muszáj lesz sajnos, nem éhezhet a babám addig sem amíg igyekszem növelni a tejmennyiségemet. Remélem, csak néhány este kell táppal pótolnom, szeretném még sokáig szoptatni.

2010. máj. 7. 23:40
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha nem orvossal konzultálsz először, hanem mondjuk most hétvégén veszel gyógyszertárban, mindenképp HA-t vegyél.A tejérzékenység elkerülése végett.Sosem lehet tudni,.De a gyógyszerész majd elmondja.

Kívánom, hogy összejöjjön az a tej, tudom milyen érzés, mikor etetnéd, de nem megy.Nekem csak 3 hétig volt tejem, de már születésétől pótolni kellett.Szóval, fel a fejjel és drukkolok! :)

2010. máj. 8. 01:58
 6/11 anonim ***** válasza:
49%
Receptre ír a doki Start tápszert. Nekünk a Humana Ha Startot issza. Azt 6 hós korig írják. Utána jön az 1-es.2000Ft receptre. Recept nélkül 2600Ft.
2010. máj. 8. 06:34
 7/11 anonim ***** válasza:

Az 1-es tápszer nem 6 hónapos kortól jön. Nem tudom miért hiszi mindenki. Ha szükséges, akkor lehet így is csinálni, de nagyon sok orvos túlzott óvatosságból csinálja ezt. Az 1-es (sima 1-es) tápszerre is rá van írva, hogy "születéstől kezdve". Az én fiam már két hetesen kapott 1-es tápszert, amit a gyerekorvos írt fel, és tökéletesen megfelelt.

Persze ha recept nélkül veszel neki, úgy, hogy nem az orvos ajánlotta, akkor nem árt az óvatosság, de utána, ha az orvos már tud a problémáról, akkor egyáltalán nem biztos, hogy nem lesz jó a sima 1-es tápszer.

Amúgy már csak azért sem 6 hónaposan jön az 1-es, mert a 2-esre van ráírva, hogy 6 hónapos kortól.

2010. máj. 8. 08:51
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. máj. 8. 12:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Mindenképp olyat adj, amit az orvos javasol, felir! Igen, ilyen piciknek a H.A. tápszereket tanácsos adni, mert a tej nagyon allergizál, és nagyon gyakran csak később, másfél, két éves korban jelentkeznek a gyereken az allergiás tünetek, akkor pedig már sokkal több mindent kell megvonni a gyerektől, nem csak simán a tejet. Jobb az óvatosság, és persze legjobb az anyatej!
2010. máj. 8. 13:37
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
nekünk a humana baby fitt vált be és csak 900ft receptre
2010. máj. 8. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!