Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan alakíthatnék ki napiren...

Hogyan alakíthatnék ki napirendet 4 és hónapos babának, ha minden reggel máskor ébred, de az első ébredéstől kezdve 2,5 - 3 óránként eszik?

Figyelt kérdés
Ami fix pont, az az esti fél 8 körüli fürdés és 8 körüli alvás. Ennek ellenére éjjel mindig máskor ébred enni, ráadásul néha 1x, néha 2x. Ezért indul mindig máskor a napunk. Napközben pedig két evés között, amikor elfárad mindig 45 percet alszik, se többet, se kevesebbet.
2008. okt. 10. 11:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekünk ami fix volt mindig az a sétaidő és a fürdés idő. Később magától alakul mjd ki a napirend. Egy-két nagyobb dolgot fixálj le, és a többi alakul, ahogy alakul. Nem hiszem, hogy ennyi idős gyerek nézni fogja az óráját, bármennyire is könnyebb lenne az élet. :) Viszont később ezek miatt a megszokott rituálék miatt magától be fog állni a napi rutinra.

Judy

3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája

2008. okt. 10. 12:04
 2/4 anonim ***** válasza:

3.5 hós a lányom, nálunk is az esti fürdés fél 8 körül utána vacsi a fix az alvás 8-9 között. Van hogy 10 körül már kéri a következő kaját, de általában 2-3 körül ébred akkor szopizik és alszik tovább 5-6 körül ébred megint. Utána nagyon változó, mert van hogy 2 órát , de van hogy csak egyet alszik. Ő is 2-3 óránként kér enni /tápszert 150-16 ml-t/ Délután viszont 2-3 órát is alszik. Este 6 körül megint tentizik fél órát kb.

Én csak esti fix időkhöz ragaszkodom a nappali alakul magától. meg persze ha el kell menni akkor borul az egész. a frontok, betegségek is boríthatják a megszokott ritmust.

2008. okt. 10. 12:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kislányom 4 hónapos, nekem is épp ez a problémám amit leírtál.Próbálok neki valami napirendet kialakítani de sose sikerül :(. Ami fix nálunk a 15órai nagy séta és a 18-18:30 közötti fürcsi,ja és az álometetés 21 órakor.

Én már annak örülök ,hogy nem 45percet alszik hanem 1-2órát nappal.Azt úgy értem el,hogy látom kezd álmos lenni beviszem a szobájába lehúzom a rolót "szerbusz napcska,most alszom 1et kicsi simi és berakom a kiságyába és mellé teszek 1 ruhámat ami 1szer volt rajtam had érezze az illatom akkor biztonságba érzi magát mintha ott lennék vele.

Ma elkezdtem írni mit csinálunk egész nap és holnapi napot próbálom hasonlóképpen alakítani.Hátha sikerül így rendszert kialakítani.

Sok sikert remélem tudtam segíteni.

Ha gondolod írj privátba és tudunk néha beszélgetni és talán egymásnak tanácsokat adni.:)

Boldog babázást 4 hónapos kislány anyukája

2008. okt. 10. 14:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia ! Nekem 4,5 hónapos a kislányom és ugyan evvel a dologgal probálkozunk ami fix, hajnalban kel3-6 között valamikor és onnantól számít a 2,5-3 óránkénti evés és este mi fél 7-kor fürcsiztetjük utána vacsi és alszik hajnalig. Nekünk a védőnő már mondta h iktassam be a gyümit, du. evésre de annyira nehéz mert mindennap máskorra esik a du. uzsika persze nem anyatej helyett hanem 2 etetés között. Szóval nem tud az ember okos lenni a babácska diktálja a napot és az evést, alvási igényét, mi ebbe amit plusszba beiktatunk és ők megszokják a séták és a pancsika. Ahogy olvastam a többi anyukát is mind azonos véleményen vagyunk, lehet h még kell h nőjőn a babácska h mindennapra kitudjuk alakitani nekik a napirendet. Lehet h rosszul gondolom de ha már nem annyit szopizik hanem , reggel szopi, tízóraira valami tejpép, aztán főzelék, du. gyümi, és este vacsira szopizik megint ,akkor az már 1 napirend de hát ez még messze van. Addig is jó babázást mindenkinek
2008. okt. 10. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!