A ti babátok mit csinál (t) 8 hónaposan?
Kisfiam holnap lesz 8 hónapos. Nem mászik, de most már a kúszás egyre jobban megy. Megülni csak úgy tud, ha támaszkodik a kezével, ezért nem is erőltetem. Azonban olyan apróságok jól mennek neki, hogy egyedül inni a cumisüvegből, itatópohárból, nagyon sokáig elvan a kis játékaival(hason, rengeteget van hason..) Rengeteget dumál(apa, baba, hejte)
Jártunk neurológusnál, aki azt mondta, hogy 6 hónaposan már négykézláb kellett volna lennie illetve rég másznia, lassan járnia kellene, emiatt el is küldött minket mozgásfejlesztésre...
Kíváncsi lennék, hogy a ti babótok miket csinált 8 hósan. (Bocsi,kicsit hosszú lett.)
Válts neueológust elsősorban... 6 hónaposan forognia kell mindkét irányban, az az elvárás. Lassan járnia, hogyne... biztos százalékot kap a gyógytornásztól. 😫
Az én kisfiam kb. 7 hónaposan kezdett kúszni és annyira el volt ezzel, hogy csak 11 hónaposan mászott szép szabályosan. 8-9 hónapos kora között tanult meg stabilan ülni. 9 hónapos korában állt fel, fura módon ez jóval megelőzte a szabályos mászást.
Engem egyedül a mászás aggasztott, de a védőnő mindig nyugtatott, hogy semmi baj vele. Már lemondtam róla, azt hittem, kimarad és állásból elindul, de nem.
Semmi baj nincs a babáddal szerintem. Hogy kerültetek egyáltalán neurológiára?
Nézd meg a letölthető Dévény füzetet, én abban követem nyomon a mozgásfejlődést. Az említett járás pl. 12-18 hónaposan szokott megindulni, üzenem a neurológusnak... 😜
A lányom 8 hónaposan állt fel és ült egyedül, a mászás már nagyon ment neki, 10-11 hónapos kora körül tanult meg egyedül járni . A fiam kúszott 8 hónaposan, ülni csak úgy tudott ha 2 kézzel kapaszkodott valamibe, ő 9 hónaposan állt fel és 10 hónaposan tudott segítség nélkül ülni, nálunk erre mondta az orvos hogy fordítva kellene. Most 1 éves, bútorok mellett kapaszkodva lépeget.
A neurológus meg nem sok babát látott még szerintem...
Akkor nem én voltam a bolond, hogy majdnem összevesztem vele.. 3 hónapos kora óta járunk,mert konkrétan azt mondták, hogy vak, ami persze kiderült azóta, hogy nem, csak kancsal.. 3 hónaposan azt várták el tőle, hogy nyúljon a dolgokért, alkaron szépen támaszkodjon/kinyomja magát.. Nos legelőször 5 hósan nyúlt bármiért is, speciel én ekkor megnyugodtam..(azóta is kell neki minden:D)
Köszönöm, hogy leírtátok, megy zöld kezecske. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!