A glutént mikor érdemes bevezetni 6hónaposan vagy 1éves kora után?
Figyelt kérdés
2010. máj. 7. 20:01
1/6 anonim válasza:
Vegyesek evvel kapcsolatban a vélemények. Szerintem, ha nincs allergia a családban 8hó körül nagyon fokozatosan pl. Milupa 7gabonás pehellyel(ezt tudod kicsi mennyiségben kezdeni és tejmentes) gyümibe keverve el lehet kezdeni. Én mindig a dokinkra halgattam, nem a védőnőre, mert belőlük ahány van annyi féle tanácsot adnak(mintha nem ugyanazt tanulnák. sajna negatív a tapasztalatom)
2/6 anonim válasza:
Legújabb gyerekgyógyász ajánlás 7 hónapos korig javasolja bevezetni. Ez elég vicces, mikor az is javasolt, hogy 6 hónapig pedig szoptasd, mi úgy oldottuk meg, hogy kapott gabonapépet, glutén tartalmút. Megdőlt az az elmélet, hogy ha minél később adod, akkor elkerülhető a coeliakia.
3/6 anonim válasza:
Nekem is azt mondta a gyerek orvos,hogy most kitalálták,hogy 5 hónapos korba kell adni glutént.Én is megkérdeztem,hogy most ez hogy van hisz 6 hó-ig csak anyatej.Anyi volt a válasza,hogy az okosok mondták.:)
Szerintem a kettő között adhatod neki.A fiamnak 8 hóssan adtam ás a lányomnak is így fogom adni.
4/6 anonim válasza:
Hát valóban ez a legújabb, hogy 4 és 7 hós kora között adjunk nekik. De tényleg a 6 hónapig csak szoptatott babánál kicsit nehéz megoldani, dehát ők tudják. Mi is elkezdtük 7 hónaposan
5/6 anonim válasza:
Én most kezdtem el bevezetni.Babám 7 hónapos.
6/6 anonim válasza:
Az én fiam sajnos örökölte tőlem a lisztérzékenységért felelős géneket. Részt veszünk egy programban, ami szerint 4 hónapos korától kap glutént. Persze nem kiflit, vagy ilyesmit, hanem port anyatejhez keverve. EZ még csak egy kísérlet, viszont az már bizonyított tény, hogy 6 hónapos korban el kell kezdeni a glutén bevezetését, így nagyobb az esélye, hogy akikben benne van ez a gén, nem alakul ki náluk a liszérzékenység. Akikben nincs benne, azok meg úgy sem lesznek lisztérzékenyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!