Mit csináljak hogy a 15honapos lányom ne kérje ilyen sokszor a cicit?
Ha csak azért szoktatnád le, mert attól tartasz nem normális amit a lányod csinál, akkor megnyugodhatsz, teljesen természetes, hogy egy ideig többször szeretne szopni egy gyerek.
Ha viszont úgy általában zavar már a szoptatás, és mindenképpen ritkítani akarod, akkor próbáld meg megfigyelni, kitalálni, hogy miyen igényét szeretné evvel kielégíteni. Pl ha valószínűleg azért kéri, mert sok-sok összebújásra van szüksége, akkor dédelgesd többet, ha a figyelmedet szeretné, akkor mondókázz, mesélj neki, ha unatkozik, mert a rossz idő miatt kevesebbet mentek ki akkor kösd le firkálással, gyurmázással, kuckóépítéssel, stb.
Az is lehet, hogy a foga jön, szeparációs szorongása van, ès így dolgozza fel, vagy a náthás időben így próbál ösztönösen több immunanyaghoz jutni.
Azt hogy érted, hogy neked nem egészséges szoptatni? A hosszan tartó szoptatás több betegség kialakulásánank az esélyét csökkenti. Viszont ha esetleg nem jutsz elég vitaminhoz, akkor különösen kimerítő lehet.
Én senkit nem pontoztam le. Hát eszek mikor mennyit tudok, mennyit hagy a lányom..
Én már rég szerettem volna leszoktatni, biztos sokkal könnyebb lett volna mint most, csak a férjem 3:30kor kell hogy menyjen dolgozni, ha a lányom megébred rögtön követeli a cicit ordit ha nem kapja meg, a férjem nem tud pihenni. Csak ha nem érti meg hogy muszály lessz leszoktatni s ez biza sírással jár , akkor még 3évesen is szopizni fog ha ennyire ragaszkodik. Amugy mikor ordit ,hisztizik a ciciért a férjem hamarabb megsajnálja és akkor veszekedik velem hogy miért kinozom, ne siratassam igy miatta is muszáj adjak neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!