Milyen mondókákat, kisdalokat ismertek?
Figyelt kérdés
A régebbiekre gondolok, amiket nekünk is énekeltek anyáink. Pl. olyasmi, mint a cirmos cica haj, és stb. Írtok nekem ilyeneket? Nem nagyon jutnak eszembe... kisdalok, mondókák...
köszi :)
2017. jan. 30. 12:44
1/5 anonim válasza:
Boci boci tarka, ha jó a kedved tapsolj nagyokat, bújj bújj zöldág, nyuszi ül a fűben, kiskacsa fürdik, gyí paci paripa, süss fel nap, kerekecske gombocska, ecc pecc kihemetsz.. egy szusszra ennyi én ezeket szoktam mondókázni kisfiamnak :) meg kerekmesés (youtube) dalokat énekelni. Meg micimackó,vuk, süsü zene, paff a bűvös sárkány..
2/5 anonim válasza:
Kis kece lányom
Virágéknál ég a világ
Egy kis malac
Mókuska, mókuska
Lánc, lánc, eszterlánc
Csip-csip csóka
A török és a tehenek
Fut, szalad a kicsi kocsi
Én elmentem a vásárba
Cifra palota
ABCD
Hopp Juliska
Aki nem lép egyszerre
3/5 anonim válasza:
az én lányaim kedvence az elindult sétálni katicabogárka, meg a zsip-zsup, tente baba tente, volt egyszer egy kemence
4/5 anonim válasza:
egy darabig írogattam... rendezni kellene őket egyszer:
5/5 anonim válasza:
Hinta palinta! Azt imadja:)
To vize to vize csupa nadszal
Csipcsip csoka
Hova mesz te kis nyulacska
Iciri-piciri mese
Egy, megerett a megy...
Volt egyszer egy mehemed, megrugtak a tehenek...
Weores Sandortol a kedvencem : Szokken a szikra, sziszeg a szipirtyo....(keress ra neten)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!