Kb mennyit költöttetek a babára az első születésnapjáig?
(Magyarországon, csak azt számolva, amit vettetek neki, a szülés költségeit nem)
Csak kíváncsi vagyok, köszönöm (7 hetes kismama)
1 millió biztos hogy elment.
Az első félévet számoltam, akkor havi 100 felett volt, de nem volt egyszerű baba.
Hasfájás, reflux, ételallergia, VUR, megkésett mozgásfejlődés...
Mi is egy millio körül.
200-250 ezer volt csak a beruházás és egy éven át havi kb 50 ezer csak a babára ment el
Kb.1 millió felett
Ő volt az első kisfiú a családban,az unokatesók,rokonok babái mind lányok,így se játékokat,se ruhákat nem tudtunk örökölni.
Bár a babakocsiból Maxi Cossit vettünk,ami ugye nem az olcsóbb kategóriában van és a bútorokból is a legjobbakat kerestük.
Illetve elég sok ruhája,játéka van.
Most 1 éves és három hónapos.
Félve írom le.
Bababútorok, babakocsi, gyerekülés,minden babával kapcsolatos kiegészítő, játékok:7-800.000
ruhák és ruhaneműk:pontos összeget nem tudok de olyan 100-150.000
tápszer, bébiétel, babavíz minden étkezéshez kapcsolódó dolog:200.000 körül
gyógyszerek, krémek stb: 100.000 körül
pelenka, popsitörlő:70-100.000
fejlesztés, gyógytorna, babaúszás, orvos, vizsgálatok: több mint 500.000
Tehát mindennel együtt durván 2 millió körül, de kétféle betegsége van, amit csak hosszas utánajárás után, magánúton ismertek fel, ez nagyon megdobta az összeget. Ja és igen, nem kaptunk semmit, mindent venni kellett.
Kiságy - 12 ezer
Légzésfigyelő -6 ezer
Mérleg - 4 ezer
Ruhák turiból - 5 ezer
Orrszívó - 2 ezer
Mellszívó - 4 ezer
Babakocsi - 10 ezer
Sajnos tápszeres lett - 15 ezer/hó
Pelus, tisztálkodás - 10 ezer/hó
Étel (én főztem) - 4 ezer/hó
Tehát úgy kb. 380 ezer körül, aminek a nagyrésze a tápszer ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!