Iker babák anyukáját kérdeznék?!
Most várjuk a gyerekeket első babák és nagy meglepetés volt mikor kiderült hogy ketten vannak.
Lenne pár kérdésem az ikres anyukákhoz.
Milyen úton születtek meg, mennyi kilóval centivel?
Ugye sokszor hallom hogy koraszülöttek lesznek a babák, milyen nehézség adódhat ilyenkor?
Hogyan választottátok ki a nevüket? Mi meg csak az egyikőjük nevében vagyunk biztosak, a férjem kedvenc neve. Nem szeretnénk ha a másik picivel túl összecsengő lenne a nevük.
Ruhák terén gondolom jóval több ruha kell mint egy babánál, Ugyan olyan ruhát adtatok rájuk?!
Bocsánat a sok kérdésért, de nincs a családunk, környezetünkben senki akinek ikrei lennének.
Nekem császárral lettek, 10 nappal a kiírt idöpont elött, teljesen átlagos méretekkel.
Kettes ikreknél a két héttel korábbi születés az általános,de ez nem igazán jelent problémát.
NEvet feltétlen különbözöt válassz, mert a két gyerek eleve hasonit egymásra, így sokszor összekeverik öket, ha még a nevük is hasonló, az csak fokozza a keveredést.
Gyakorlatilag dupla annyi ruha kell rájuk, mi sosem öltöztettük öket egyformába, mert ezzel csak atz szokják meg, hogy ök ketten ugyanazok, és ez a lelki fejlödésükre nem jó hatással van.
Ha még van kérdésed, írj nyugodtan privátban, szivesen válaszolok.
35 hétre, sürgősségi császárral születtek, mert pre-eklampsiám lett.
A baba 2240 gramm 46 cm, B baba 1490 gramm 42 cm volt (az ő oldalán el volt meszesedve már a közös placenta, állítólag ezért lett kisebb). Két és fél ill. négy hónapig voltak koraszülött osztályon. Nekem többek közt nehézséget jelentett, hogy nem voltak sokáig szoptathatóak, nekem ezalatt elment a csöpögni kezdő tejem, és tápszeresek lettek végül. A tápszerezés sajnos rengeteg időt elvesz, méricskélés, sterilizálás... márpedig ikrek mellett iszonyúan kevés az idő mindenre úgyis...
Egyiküknek én adtam nevet, másikuknak a férjem, de azért megbeszéltük, hogy nem ér olyan nevet választani, ami a másiknak totál nem jön be. Semmiképp ne válasszatok összecsengő nevet! Úgyis folyton küzdeni fognak azért, hogy egyéniségként kezeljék őket, hidd el!
Szándékosan nem adtunk rájuk ugyanolyan ruhát, kivéve, ha rokonoktól egyformát kaptunk, pl. sapkákat, stb. Nálunk kicsit könnyebb lett a helyzet abban, hogy született később egy öccsük, és mi azt hangsúlyozzuk, hogy mindenkiből egy van, mindenki egyéniség... s ugyanúgy testvér, a nem iker öcsi is.
Igen, ruhából több kell, értelemszerűen. Figyelem! Mosni és vasalni is kétszer annyit kell! :) JÓ, mi? :) Sőt, pelenkából is dupla annyi kell! :)
Jó egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!