Mikortól hagytátok babáitokat önállóan enni?
Persze kézzel gondoltam.
A fiam 7 hónapos, és folyamatosan etetésnék ki akarja szedni a kezemből a tányért. Pár napja kap kenyeret, gondoltam egy műanyag tányérkába tennék neki falatkákat, hátha úgy enne magától. Babapiskótát már kap 6 hónapos korától, azzal jól elnyammog egyedül, már megeszik egy egészet is.
Próbáltam kanalat adni a kezébe etetés közben, de azzal csak azt értem el, hogy nem kellett neki az, amit én adtam neki, hanem a kezében lévő kanalat kapta be, persze fordítva, a nyelénél fogva.
Amikor már képes az ételt megfogni.A szakemberek is ezt ajánlják,még akkor is ha nincs foga a picinek.
Ami nem darabos,pl.főzelék,azt úgy szoktam,hogy az ő kezében is van egy kanál,amivel szerencsétlenkedik,néha megy a szájába is, a másikkal én adom a szájába az ételt.
Csatlakozom a masodik hozzaszolohoz.
A fiam 8 honaposan mar maga ragcsalta a kenyeret, kekszet, banant. Most 15 honapos, es pont a fenenagy onallosag a gondom, ugyanis csak azt hajlando megenni, amit o be tud pakolni a szajaba. Es az nem tul sok... Hagyd, hadd fogja meg az etelt, hadd egyen egyedul, ez a fejlodes resze. Ha van mar foga, add neki nyugodtan a kezbe a krumplit, kenyeret, zoldseget, husit. Ez enyem legalabbis igy eszi a legtobbet.
Az én fiam egy éves elmúlt mikor elkezdett egyedül enni olyan dolgokat amiket kézzel is lehet, pln kenyeret.
És most 19 hósan próbálkozik a kanállal evéssel. Úgy, hogy egy van az ő kezébe, egy pedig nálam. De alig-alig sikerül beletalálni neki a szájába, ha meg nem sikerül akkor mérges lesz és kiborít mindent. De én úgy érzem, hogy ő csak most lett érett rá, hogy egyedül egyen. Előtte nem is érdekelte, hogy megfogja a kanalat.
De remélem hamar megtanul kanállal is enni, mert így minimum fél órát takarítok az evések után.
11 hónapos elmúlt a kisfiam és most kezdtük el, hogy a kis falatkákat leteszem elé. Persze ezzel párhuzamosan én is etetem, mert van amikor betalál a szájába és van amikor a kutyának adja.
Kanállal még nem próbálkoztunk és még egy jódarabig nem is fogunk. Éretlen még hozzá. És nekem nincs kedvem naponta újrafesteni az étkezőt. És egész nap takarítanom sem. A disznóólat pedig nem tudom elviselni.
Köszönöm a válaszaitokat.
Már ő is eszik kézzel olyat, hogy babapiskóta, meg kenyérhéj, csak arra gondoltam, hogy esetleg kis falatkákat tennék le elé egy tálkában, és hogy azt tudná e már enni egyedül. Igaz, hogy a kenyérhéj evés is takarítással jár, a babapiskóta után is majdnem fürdés van, mert még a fülébe-hajára is jut. A kanalazással az a gondom, hogy tudja, hogy mit kell vele csinálni, be is talál a szájába vele, persze üresen, csak a végét tuszkolja a szájába, amitől rendszerint öklendezik.
Akkor még várok vele. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!