Hány darab ágyneműhuzatot érdemes venni egy babának?
És nektek van tartalék takarótok arra az esetre, ha baleset érné? :) Bocsánat, még az első babámat várom és fogalmam sincs, hogy miből mennyire lehet szükség az alváshoz :)
Az is érdekelne, hogy ti kispárnát raktok-e a babának, vagy neki párna nélkül a legjobb aludni?
Újszülöttnek kifejezetten tilos (!!!!) bármiféle párnát rakni, a feje alá textilpelenkát maximum, ha bukós. A kisfiam most egy éves, most vettünk neki paplan-párna garnitúrát. A párnát most sem fogja még megkapni, maximum a paplant. De alapvetően hálózsákban alszik, kicsi babának az pláne ezerszer biztonságosabb. Amíg nagyon pici volt, több réteg ruhában altattam kispléddel mellvonalig takarva. Pici babát nem szabad ennél magasabban takarni. Aztán amikor a bukás elmúltával már tudtunk hálózsákot használni, arra váltottunk.
Szerintem hálózsákokat szerezz be leginkább.
Nem ezt kérdezted, de én is inkább a hálózsákot ajánlanám. Nincs idegeskedés, hogy magára húzza vagy épp letolja magáról.
Nekem anno a hálózsákból kettő volt és elégnek bizonyult. De nem volt bukós a babám. Amit ki akart bukni, azt etetés után megtette a vállunkon.
Ha ragaszkodsz az ágyneműhöz, abból is minimum kettőt vegyél szerintem, hogy ha történik valami az egyikkel és kimosod, tudj adni neki másikat.
Fej alá kizárólag textil pelus...maximum.
Nekem két kisebb méretű (70*90es talán?) takaróm és hozzá való párna van (a párna vékony, nem olyan mint amit mi felnőttek használunk, egysíkú az egész) es van egy (anyóstól) egy 90*140-es meretű szett is...ehhez van kulon huzat is, de ezek a takarók,párnák ugy vannak kitalálva h húzat nélkul is hasznalhatod (eleve szép mintásak) es egy az egyben lehet őket mosni. Tehát megint csak nem úgy van,mont a felnőttek takarója, hogy azon a huzatot mosod 1-2 hetente....a takarot meg pár havonta.
Ezen felül van 3 hálózsákom. 22.ére vagyok kiírva....a lakásban 20-21fok van, én így készültem
Az ujjatlan hálózsákot javasolják a hozzá értők, mert jobban szellőzik. Nem szabad túlöltöztetni, túltakarni a babát. Hosszú ujjú bodyval tökéletes.
Én a Grobag hálózsákokat ajánlom. Az alapján, hogy hány fok lesz a szobában, ki tudod választani a megfelelő vastagságú hálózsákot. Illetve azon fel is van tüntetve, hogy hány fokban milyen ruhába tedd a hálózsákba a babát. Drágák, de érdemes használtan is nézelődni.
De ha nem ezt választod, láttam most H&M-ben és C&A-ban is leárazott téli hálózsákokat. Mondjuk nem tudom mikor érkezik a baba. Szerintem márciusban, áprilisban még kell neki a vastag.
8-as, köszi a tippet, nagyon szépek ezek a grobag hálózsákok :) Tényleg nem olcsó, de tűrhető és mi legalább 3 babát szeretnénk majd, tehát, ha úgy alakul, ahogy szeretnénk, akkor 3 baba is használni fogja, így nem is olyan nagy befektetés :)
Köszi mindenkinek a véleményeket és javaslatokat! :) Ujjatlan hálózsákot fogok venni :)
Egy paplanunk van, és hozzá két váltás ágynemű huzat. Mellé van még egy csomó polárplédünk, rengeteget kaptunk ajándékba :) Szóval ha esetleg valami baja is lenne a paplannak, akkor betakarom mással.
Próbáltuk a hálózsákot is, de nálunk nem jött be, nem szeretett benne lenni, a paplant viszont nem rúgta le sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!