Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónapos babának második...

2 hónapos babának második keresztnév adása?

Figyelt kérdés
Pontosabban a jelenlegi keresztneve "elé" szeretnék egy másik keresztnevet, azt amelyiket valójában szántam neki, de én hülye hallgattam mások véleményére, így végül nem az egyetlen kedvenc férfinevemet kapta, hanem egy olyat mi nem rossz, de nem kedvenc. Azóta nagyon bánom a döntést (magamban sokszor azon a néven hívom amit szerettem volna) és mivel még pici, gondoltam felvenném azt amelyik tetszik nekem, ezt is meghagynám. Nem tudom a család mit szólna hozzá, szerintetek még felvegyük a másik nevet v hagyjam? Köszi a válaszokat!
2017. jan. 16. 03:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Ne érdekeljen, hogy a család mit szól, a te gyereked. Ha van ellg időd az átiratással foglalkozni, akkor csináld. Azt, hogy mi a menete, nem tudom. Kérdezd meg a védőnőt, talán tud segíteni.
2017. jan. 16. 05:38
 2/6 anonim ***** válasza:
95%
Nyugodtan vedd fel azt a nevet, amit szeretnél! Eleve nem szabad ilyesmiben másra hallgatni! A te gyerekedről van szó! Akinek nem tetszik, igy járt! Ez annyira szubjektív, akármit is adsz, mindig lesz, akinek nem tetszik
2017. jan. 16. 05:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Sosem fogom az ilyet megérteni. Miért kellett hagyni hogy elbizonytalanítsanak? Minden gyerekkel kapcsolatos dologban ilyen mimóza leszel? Változtasd meg nyugodtan, de utólag macerásabb lesz, mintha elsőre kiálltál volna magadért.
2017. jan. 16. 06:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem is értem miért kellett a többire hagyatkozni. Egynémely ember mindig okosabbnak, jobbnak erzi magát.

Te is buta vagy amiért hagytad magad befolyásolni x évesen.

Pénzbe kerül minden és időbe. Minden kártyáját kikell majd cserélni a gyereknek meg kérvényezni az anyakönyvi kivonatát is hogy atirásra kerüljön.

Ha van elég időd egy 2 hónapos mellett és pénzed rá csinaljad ha nagyon bosszant, de ha testvére lesz akkor ne hagyd mar magad az okoskodó rokonságnak ők döntsenek.

2017. jan. 16. 07:56
 5/6 A kérdező kommentje:
Tök igazatok van, 28 éves vagyok egyébként :/ Ráadásul nem is a közeli rokonság dumált bele, hanem a férjem testvérei, unokatesók, stb. Igazából inkább a férjemet bizonytalanították el és én nem akartam olyan nevet adni ami a férjemnek nem tetszik 100%osan. Pedig mióta hallottuk ezt a nevet évekkel ezelőtt eldöntöttük, hogy a fiunk neve ez lesz mégis elbizonytalanítottak. De azóta a férjem is többször mondta milyen kár hogy nem azt a nevet adtuk :/
2017. jan. 16. 08:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekünk is van már egy nevünk ami nekem volt a kedvencem, páromnak először nem tetszett, de mire végig értünk a többi neven, magától rájött hogy ez igazából nem is rossz. :D

Szóval már mindkettőnknek ugyanaz a név tetszik. Rokonságban megemlítettük, hát nem igazán tetszett senkinek, de mivel egy klasszikusabb név így nem is tudták annyira támadni.

De biztos hogy ezek ellenére sem hagynám a családnak hogy lebeszéljenek egy normális viselhető névről. Ha már mégis sikerült nekik akkor nyugodtan állj most ki magadért és csináld vissza. A babának még nem fog törést okozni ez a dolog, olyan kicsi.

Azért a véleményt mindig érdemes meghallgatni mert lehet hogy külső szemmel észreveszik, hogy a szó határon csúnya szót lehet mondjuk összeolvasni. Ismerek sajnos ilyen nevű kislányt, akinek a női nemiszerv kevésbé szép kifejezése jön ki a vezetéknevet és a keresztnevet összeolvasva.

2017. jan. 16. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!