Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha 2009-ben gyás-on ill....

Ha 2009-ben gyás-on ill. gyeden voltam, kell adóbevallást leadnom?

Figyelt kérdés
2010. máj. 5. 13:48
 1/5 anonim ***** válasza:
52%
Igen,ezekből vonnak adót úgy tudom.A Gyes-en levőknek nem kell bevallás,ha más jövedelmük nem volt.
2010. máj. 5. 13:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is 2009-ben tgyáson és gyeden is voltam, kell adóbevallást csinálni, nem kaptad meg hozzá a szükséges papírokat?
2010. máj. 5. 13:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Kell bevllást készíteni. Nekem éppúgy a munkahelyem készítette, az állambácsitól még januárban megérkeztek az igazolások, mai alapján ki kellett tölteni.
2010. máj. 5. 13:54
 4/5 anonim ***** válasza:
69%

Nekem adótanácsadó mondta, hogy onnantól, hogy már volt bevallandó jövedelmed, a későbbiekben pedig nem.

Teszem azt gyedről gyesre, akkor is be kell küldeni a bevallást, ez kötelező.

Adóterhet nem viselő járandóság, amit fel kell amúgyis tüntetni a bevalláson.

Hiába jön ki nullára a fizetendő adó, akkor is be kell küldeni. Ellenkező esetben 200.000Ft büntetést róhat ki az APEH.

Semmiből sem tart elkészíteni a bevallást, csak olvasni kell tudni hozzá.

A főlapon értelem szerűen megadod az adataidat, és onnatól kezdve az M30as igazoláson lévő adatokat a megfelelő sorba be lehet írni, nekem 5perc volt a bevallás elkészítése.

Jah [link] a program

[link] a bevallás, és ezzel tényleg pillanatok alatt el lehet készíteni.

Tényleg nem kekeckedés, de azért az Apeh bírsága 5perc molyolás helyet nekem nem kell... Szerintem ti sem akartok fizetni.

2010. máj. 5. 14:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!!!
2010. máj. 5. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!