Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell pontosan az...

Hogyan kell pontosan az orrszívást alkalmazni?

Figyelt kérdés
7hónapos kisfiamnak a napokban jön ki a 2 alsó foga, ezzel egyidőben nagyon náthás is lett (az orvos szerint semmi köze hozzá)Kapott rá szemcseppet(antibiotikum), amit az orrába kell csepegtetni, de sztem ez nem elég hatékony, mert nem tudom úgy bejuttatni, hogy teljesen befolyjon egészen hátra is.Van itthon Sterimar is, azt is szoktuk használni.Mi a pontos sorrend?Az orrszívás előtt kell az orcseppet vagy a Sterimar-t, gondolom én.Utána kellene még vmit használni?Olvastam több helyen,h.szívás utn kell vmi,ami csökkenti a duzzanatot is.Légyszi olyan írjon,akinek ebben van is tapasztalata,mert félek, hogy ha nem jön ki megfelelően az összes váladék,akkor szövődményei lehetnek a náthának.Még egy kérdés:meddig szokott ez tartani?Vasárnap lett "beteg".Köszönöm!
2010. máj. 4. 13:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Sterimart befújod, vársz 5-10 percet, hogy hasson, majd a orrszívóval kiszívod a trutyit. Én akkor szoktam szívni, ha hallom, h szörcsög, meg lefekvés előtt (már úgy értem, amikor megvan fázva). Nem szeretem nagyon sűrűn csinálni, mert félek, hogy az orr nyálkahártyája sérül. Ja, és nem szoktam utána semmit befújni (nem is hallottam róla), eddig még nem volt gond ebből. Igaz, hogy kb 3-4 alkalommal volt csak kicsi nátha másfél év alatt.
2010. máj. 4. 13:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Én Sterimárt fújok az orrába a porszívózás előtt, várok egy picit, majd kiszívom. Utána a patikai orrcseppel cseppentek neki (amit receptre írt a doki), de ezt csak naponta max. 4-szer lehet.

Fontos, hogy gyakran porszívózd, nehogy letapadjon szegénynek!

2010. máj. 4. 13:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Sterimar, pár perc, orrszívás, orrcsepp (én Nasivint használok a babámnál, de csak 2* naponta)
2010. máj. 4. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!