4 hónapos babának mit adtok enni tápszeren kívül? Sárgarépapürét lehet neki már adni? Ötletek?
Figyelt kérdés
2010. máj. 4. 09:19
1/7 anonim válasza:
Alma, barack, körte, banán, sütőtök, krumpli.
2/7 anonim válasza:
Nekem azt mondta a védőnő hogy majd ha 4 hónapos lesz akkor estére ír fel az orvos rizs pépet, és azt adhatok neki kezdésnek..ezt mi nem tartjuk be mert 3 hós korától kap pl almát, sütőtököt....nem értem miért a jó kis szénhidrátos rizspépet egye amikor eheti a gyümölcsöket is már....ezen kicsit kiakadtam.
3/7 A kérdező kommentje:
09.34-es!
Teljesen egyetértek veled!
Mindig azt mondják, hogy rengeteg gyerek elhízik kiskorában...
Én személy szerint tápszerellenes vagyok!
Csak felfújja a gyereket! Régen is csak anyatejet kaptak a kicsik és sokkal egészségesebbek voltak!
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2010. máj. 4. 09:39
4/7 anonim válasza:
Na azért az nem igaz, hogy a tápszer felfújja a gyereket, mert az én kisfiam is tápszert kap születésétől kezdve, és kicsit sincs felfújva, nem kövér. Hála az égnek, minden vitamint és tápanyagot megkap azzal, ha csak a tejemet kapta volna, most már valószínűleg a 7 hónap alatt pár nyavalyán túl lennénk. Egyébként még mindig jobb a tápszer, mint a tehéntej vagy kecsketej. Ekkora babának még szüksége van a tej alapú étkezésre!! Ha nem akarod hizlalni a babádat, ne adj neki tejpépet. Első voltam egyébként.
5/7 anonim válasza:
Utolsó vagyok, azt lehagytam, hogy vashiányos vérszegény vagyok, ezért nem lett volna neki jó csak a tejem, ráadásul nagyon kevés is volt. Még mielőtt belém kötnének.
6/7 anonim válasza:
Próbáld meg, hogy krumpli az alapja mindennek, csak vigyázz vele, ne sokat, mert hasfogó, és keverd vagy sárgarépával, vagy almával, vagy tényleg csak simán sütőtököt adj. Esetleg keverhető még a krumpli paradicsommal, sőt, zöldborsóból is csinálhatsz pürét akár már. Emellett még mehetne a barack, szilva, körte. Nem is árt a fentiek mellé a barack és a szilva, mert a krumpli mellett a répa és az alma is hasfogó elvileg.
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mégegyszer a válaszokat!!! :)
Nagyon sokat segítettetek nekem! :)
2010. máj. 5. 08:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!