Mennyit értett 1 évesen a babátok?
Értette összetettebb mondanivalótok lényegét?
Nem ilyenre gondolok, mint hogy hol a kutyus, mutassa a fejét és hasonlók, hanem pl. hogy egy pillanat és jössz, csak megmosod a kezed vagy hogy adjon oda egy nála lévő tárgyat.
Ha 1 évnél korábban vagy később értette, akkor mikor? Esetleg tudsz saját példát írni, mit értett meg?
Nem. Vagy nem akarta.
A kézmosás idejét később is végigsírta. Nem adott kérésre semmit, csak ha kedve volt, és rögtön visszakérte.
De sok mindent értett, de csak azt csinálta, amihez kedve volt (később is).
Pl.: még csak kúszni tudott 9 hónaposan, de labdázni így is imádott. Odahozta és kérte (szemével), hogy gurítsuk és visszagurította.
Azt h egy pillanat es jövök nem érti . Jön utánam
Ha azt mondom neki h kérem akkor odaadja a játékot ..
Ha megkérdezem tőle h hol a cica akkor rámutat ( könyv)
Gyere menjünk cseréljük ki a pelust- jött
Hozd ide a popsitörlőt-hozta
Vegyüj be a vitaminokat-mutatta a polcon, hogy ott van
Tedd a kukába a szemetet-bele rakta
Sepregetésnél hozd ide a lapátot-hozta
Megkérdeztem éhes vagy?-Szaladt a hűtőhöz
Bekapcsoljuk a tv-t? -Hozta a távirányítót
Menjünk mamáekhoz?- Húzta volna fel a kis lábára a cipőt
Anya megy pisilni- szaladt a wc-be és már tekerte is le a papírt nekem
Ez 12 honaposan es azóta pedig egyre többet. Most 15 honapos és már nem lehet előtte mondani semmit mert játék kozben is oda figyel. Pl. beszélgettünk apával, hogy másik lámpát kell vennünk és azonnal felnézett a plafonra, vagy megyek rakok a tűzre és azonnal felpattant az építőkockázásból és szaladt a kazánház ajtaja felé.
Nekem 1 évesen már mindent értett, kérésre mindent mutatott illetve csinált.
10 hónaposan leteszteltem, hogy a háta mögül, hogy ne lásson, és direkt hangsúly nélkül mondtam neki, hogy vegye ki a kisautója ülése alól a sárga kanalat. Odament és kivette. Tehát simán megértette mutogatás, szemkontaktus és hangsúlyozás nélkül csupán a beszédből.
Az én kisfiam szerintem megértette a nagy részét de együttműködő csak akkor volt, amikor azt kérdeztem éhes-e. Akkor ment a konyha felé az etetőszékhez.
Ha olyan volt a kedve, hozd ide, pakold bele még talán ment.
De hogy gyere cseréljük ki a pelust... vagy menekült vagy úgy csinált, mint ha meg se hallotta volna. Tudom, hogy érti, csak utálja a pelenkacserét azóta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!