Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális az hogy egy baba...

Normális az hogy egy baba anyatejes naponta még meg iszik egy-két deci teát? 2 honapos és az elejétől adom neki a teát!

Figyelt kérdés
2010. máj. 3. 19:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
27%

Màr ne haragudjatok, de aki szerint egy babának tönkremegy a bélrendzsere a táztatástól az hol él? Mert ezelött 20 évvel még senkinek sem jutott volna eszébe olyan, hogy a gyereknek NE ADJANAK teát. Ha az, amit irtál, igaz lenne, akkor MINDEN ember 20 év fölött bélbolyhok nélkül lenne - ez pedig garantáltan nem igaz.

Pár idétlen elkezdi ezeket a hülyeségeket és a többi meg szajkózza utána. Ami évezredekig nem ártott senkinek sem, az most egyszerre életvezsélyes?!?!?!? Remélehetöleg ezeknek, akik nem itatják a gyereket, nincs gyerekük!

2010. máj. 6. 22:53
 12/21 anonim ***** válasza:
5 hetes kisfiammal még mindig a sárgasággal küzdünk orvosi utasításra teáztatni kell extra mennyiségű folyadék bevitelen vagyunk! CSak egy a baj nem issza! Én örülnék neki mert nyáron sem fog ártani ha kap folyadékot mindig minden helyzetben nem tudom mellre tenni! A másikkal játszora járunk ott csak nem veszem elő ugyanis óriási termetemmel nem tudnám diszkréten szoptatni:):):)
2010. máj. 7. 07:32
 13/21 anonim ***** válasza:
50%
Évezredekig nem ártott senkinek a tea???!!! Te miröl beszélsz? Még az ösember is okosabb volt,mint itt egyesek,mert ök tudták,hogy az anyatej való a gyerekeiknek,nem föztek nekik teát,minek???!!! Pár évtizede találták ki a babák teáztatását,hogy minnél hamarabb leszokjanak az anyatejröl és minnél hamarabb el tudják választani öket! Szerintem manapság nincs szükség a korai elválasztásra,mert az állam azért fizeti a GYEST,hogy az anyák otthon legyenek és gondoskodjanak a gyerekröl! Régen 6 hósan már mentek vissza dolgozni,akkorra már a gyerek kénytelen volt szilárd ételt enni! És azért vannak az orvosok,kutatók,hogy 30 év alatt rájöjjenek,hogy mi egészséges a gyereknek és mi nem! Tudod,a tudomány fejlödik,nem ragad le egy pontnál!
2010. máj. 7. 07:56
 14/21 anonim ***** válasza:
65%

Egyetértek az előttem szólóval! Szerencsére fejlődik a tudomány - és rájövünk arra, amit az ősemberek még ösztönösen tudtak.

Annak, akinek sárga a babája: milyen eszement orvos javasolja sárga babának a teát??? Egyetlen folyadékkal lehet a sárgaságot megszüntetni: ANYATEJJEL!!! Elképesztő, hogy a kisbaba is okosabb, mint a nagytudományú doki és védőnő. Ő ösztönösen nem issza a teát, mert érzi, hogy nem jó neki. Oda kéne már figyelni a gyerekek jelzéseire...

2010. máj. 7. 08:02
 15/21 anonim ***** válasza:
65%

Bizony bizony, az utolsónak van igaza! A kisbaba tudja a legjobban, hogy mi a jó neki. Az enyém sem issza meg sem a teát, sem a vizet, mióta hazajöttünk a kórházból. Féltem én is, hogy nem lesz elég a tejem, de - bár az én védőnőm és dokim is mond néha hülyeségeket - csak biztonsági tartalékba váltottuk ki a tápszert és megpróbáltuk a többszöri mellretétellel felhozni a tejtermelést, ami türelemmel sikerült is! Három napig ugyan másfél óránként szoptattam, de megérte!

Ilyen pici babának nincs szüksége semmi másra, csak anyatejre, és azért van a tejnek egy vizesebb és egy zsírosabb része is, mert nem csak jóllakik vele, de tényleg egyben a szomját is oltja. Olyan nincs, hogy egy baba szomját teával vagy vízzel lehet csak oltani!

Ja és kedves kérdező! Nyugodtan lepontozhatsz, amiért nem azt írtam le, amit te szerettél volna "hallani", de egyébként a megjegyzésedre visszatérve, hogy "nem ezt kérdeztem"... pontosan ezt kérdezted! Persze most még eldöntheted, hogy továbbra is teával töltöd meg a kisbabád pocakját, vagy inkább a tápláló anyatejet választod a számára!

További szép napot!

2010. máj. 7. 09:19
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom- a lányomat 13 évvel ezelőtt teáztattam, mert akkor azt "kellett", mondjuk jó ütemben gyarapodott, 3 óránként evett,de nagyon rászokott a teára is, szerintem ő is simán lehúzott annyi teát, mint a te babát (ehhez mérten pisilt is !!)viszont nehezen szokott le róla.Most a kisfiam 3 hónapos, csak szopizik-igaz 2 óránként-de teát csak 1x próbáltam neki adni, amikor nem volt 4 napig széklete-persze nem fogadta el- és nem tűnik szomjasnak- biztos nincs szüksége rá !én pedig nem fogom erőltetni- nem hinném, hogy borzasztó károkat okozna a felszívódásban, de amúgy nekem is az az érzésem, hogy a tejtől venné el a helyet a gyomrában...
2010. máj. 7. 09:38
 17/21 anonim ***** válasza:

Nyáron igenis kell adni a babának inni, akkor is ha anyatejes. A nagy melegben ő is megszomjazik , sőt!

Úton-útfélen pedig nem mindenki teheti meg, hogy előkapja a mellét és megszoptatja. Én 2hetes koruktól adtam nekik inni. A teát én sem tartom jó ötletnek, mert az csak egy cukros lötty amitől még szomjasabbak lesznek. Csak vizet kaptak, amit ittak is. Ha nem kellett volna nekik akkor nem isszák. A mai napig isszák a vizet, napi majd fél litert! 13hónaposak.

2010. máj. 8. 12:35
 18/21 A kérdező kommentje:
Én édes köményteát adok neki és egy szem édesitővel!
2010. máj. 8. 13:27
 19/21 anonim ***** válasza:
49%

Édesítővel??? Az meg minek bele?

Ne haragudj, de tényleg nem normális. Ráadásul egy 2 hónapos gyerekkel még nem megy az ember olyan messzire és olyan sok időre, hogy előtte meg utána ne kaphatná otthon elő a mellét!

Egyébként nagyon kíváncsi lennék arra is, hogy miből gondoljátok, hogy a baba annyira szomjas, hogy azt az anyatejjel ne tudná oltani... melyik baba mondta, hogy ő most bizony nem éhes, hanem szomjas, hogy nem anyatejet kér, hanem vizet/teát?! Na, persze, ha azt adod és tudja, hogy nincs más, akkor naná, hogy elfogadja!

2010. máj. 8. 14:16
 20/21 anonim ***** válasza:
Én például először mindig az anyatejjel, majd később a tápszerrel kínáltam. Ha az nem kellett nekik akkor jött a víz. Ha azt megitták akkor valószinű nem az anyatejre volt szükségük. Egy babának nem feltétlen kell beszélnie ahhoz, hogy az anyja tudja mire van szüksége. Én sem adok/adtam nekik teát mert szerintem sem egészséges, de attól hogy más adja még nem hülyézem le. Felnőtt nők vagyunk -elvileg- akiknek el kellene fogadni azt, hogy más másként csinálja. Nem lehetünk egyformák, különben most egyesek min lennének felháborodva?! :)
2010. máj. 8. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!