A kisbabam nem maszik masoknak milyen tapasztalata van?
( honapos a kisfiam jarokaval szoktattam, es nagyon aranyosan topog mar segitseggel persze, de nem tud maszni!
Csunya remhireket olvasgattam hogy dislexiat okozhat ha kimarad ez a periodusa! Tapasztalt anyukak mi a velemenyetek? Puszilunk mindenkit kosz a valaszokat.
szia, igen, okozhat tanulási zavart többek közt dislexiát is, ha akúszás/mászás kimarad.
vedd ki a járókából. emiatt nem javasolják már ennyi idősen a járókát, mert nem a mászást ösztönzi, hanem a felállást. a rácsokba kapaszkodva, ugye. ha kiveszed, és lerakod a földre egy plédre, akkor majd elindul, meglásd. a járókában csak akkor legyen, ha nem tudnál rá amúgy figyelni, de egyébként ne legyen benne. gondolom 8 hónapos a kisfiad. :))
Kislányom sosem mászott egyszerüen kimaradt nem lett belöle baj.Kisfiamat viszont örömmel nézel hogy mászik nekem ez ujdonság.Mármint a mászás.
Kislányom szimplán felállt nem kuszott mászott mint az öccsse viszont sokkal hamarabb kezdte a járást.
első vagyok. másodiktól kérdezem: mennyi idős a kislányd? van már abban a korban hogy ki lehet jelenteni, nem lett baj belőle?
egyébként ez nem az esetek 100% -ában van így, de nagyon sokszor igen. másképp foglamazva: aki nem kúszik, mászik, fejlődhet rendesen, de akivel ilyen típusú tanulási gond van, annak az esetek nagy százalékában mozgásfejlődési zavara volt kiskorában. a nem minden rovar bogár de minden bogár rovar egyfajta esete.
az öcsém nem mászott és nem alakult ki nála tanulási nehézség - ez biztos, mert már 21 éves.
egyébként én megfordítanám a dolgot, mert ez az állítás úgy valós, hogy a dislexiások jelentős százalékánál kimaradt a mászás babakorban, de ez nem egyenlő azzal, hogy egyetlen dislexiás sem mászott, és azzal sem, hogy minden gyermek akinél kimaradt a mászás dislexiás lett.
előfordulhat természetesen, de én inkább úgy mondanám, hogy egy nagyobb az esély a tanulási nehézség kialakulására azoknál a babáknál akik nem másztak babakorukban.
egy pedagósus anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!