Etethetem tápszerrel babámat, ha lesz anyatejem?
Elvileg etetheted, csak a babának nagyon fotos az elsö hónapban az anyatej, mert egy csomó védöanyagot kap ezzel, ami az immunrendszerét segíti.
Lelkileg meg mindenképpen az lenne a jobb neki, ha szoptatnál, de ha nem (mert van, aki nem tud), akkor is fontos lenne neki az, hoyg te etesd lehetöleg minden alkalomal, mert akkor tud kialakulni a szükséges kötödés hozzád. Ha rendszeresen több mindenki etetné, akkor ezzel a lelki fejlödése szenved kárt, mert nem tanulja meg az érzelmi kötödést. (Ha NÉHA!!! más eteti, attól nem lesz baja, de ha MINDIG összevissza etetik különbözö emberek, attól igen.)
Mellesleg ha ennyire nem nézed a baba érdekeit, akkor minek szülsz? A szülés ugyanis felelöségvállálást is jelent, és föleg a gyerekkel szemben. A gyerek érdekében az lenne az egyetlen jó megoldás, ha legalább azelsö évet veled tölthetné, mégha emiatt egy évet halasztanod is kell, ennyit minden felelöségteljes anyának vállalnia kell.
Olyan orszagban elek ahol nics gyes se gyes ossz 12 het szulesi szabi van
Minden gyereket egy eves koraig szoptattam foiskola es munka mellett.
Be kell ruhazni egy jo minosegu profi fejogepbe pl medela swing dupla fejesben.
oktatas szuneteiben 3 orankent 10 perc munka tej bele hutotaskaba es semmi baja nem lesz.
a gyerekagy alatt mar gyartottam a tejet a munkaidomre elore.
esetleg oxytocin orrspray hasznalhatsznekem segitett hogy gyorsan beloveljen a tej
rá lehet bizni barkire csak épp az anyja mellett a helye...a szivem szorul ossze ha arra gondolok hogy rábizzam másra az ujszulott vagy par hetes gyerekem...hova tetted az anyai hormonokat??
igen barki etetheti barki gondozhatja de ezzel csak a kotodest akadalyozod, meg mondjuk a nagyi sem biztos, hogy egy par hetes gyereket akar gondozni hetekig honapokig, apukanak meg boven eleg lesz hogy kel (HELYETTED) ejjelente a babahoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!