Hänyszor adjak enni naponta 7,5 hos jo nagy de nem köver fiucskanak, aki igeny szerint szopizik?
Ez a módszer kicsit eltér a "kiváltani egy étkezést" metódustól. Nekem sajnos nem működött a kiváltás, mert mivel igény szerint szopizott, sokszor csak inni akart, amiből néha váratlanul nagyobb étkezést csinált, de olyan is volt, hogy ebédidőkor ( kb. 3 óránkénti etetesről beszélek) csak éppen ivott egy picit és később akart enni. Tulajdonképpen nehéz volt a fiam kiszámolni. Ráadásul nagy baba ő is. Nekünk tehát a következő vált be:
Kismamák nagykönyve című véleményem szerint igen jó anyukákat segítő szakirodalom szerint:
6 hós: ebéd + szoptatás
6és fél hós: reggeli + szoptatás, ebéd + szoptatás
7 hós: reggeli + szoptatás, ebéd + szoptatás, vacsora + szoptatás
7 és fél hós: ugyanez, csak próbálj több mennyiséget adni neki szilárd ételből.
8 hós: ekkor váltod ki az ebédet.
8 és fél hós: kiválod a vacsorát
9 hós: reggeli ebéd es vacsora kiváltva.
Nekünk sikerült 7 és fél hósan elérni az ebéd kiváltását.
Amit tudok még tanácsolni: volt kint ivópohara/eleinte 1 hónapig cumisüvege. Ha szomjas volt, tudta, hogy abból ihat. Mászott/kúszott is utána már a kezdetekkor.
Ha úgy érzed, éhes, adj neki egy kis gyümölcsöt. Mivel nagy étvágyú (legalábbis az enyém az), ez jó nasi.
Nem tudom, ilyesmi infóra, segítségre gondoltál? Remélem, tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!