Nekünk miét nem sikerül? Hogy kell? "ébren kell letenni a babát a kiságyba aludni, mikor csukódnak a szemei, de még ébren van"
Sikerült már így nektek? Hanyadik napra?
"Először tiltakozni fog, ha tudod simogasd a kiságyba, azonban, ha sír, nyugodtan vedd ki, majd ha megnyugodott, újra tedd bele. Lehet, hogy először egy órát is “elszórakoztok” így, de harmadik nap, (lehet, hogy már másnap) tudni fogja, hogy alvás jön és számít rá, hogy az ágyban kell elaludni és el fog úgy aludni."
Nálunk 3 hónaposan még túl kicsi volt ehhez. Én is már akkor próbálkoztam, de tényleg csak sirás volt, nálunk is cumivisszadugdosás, kb negyed óra volt mire elaludt. De folyamatosan igy altattam és kb 6 hós kora óta úgy alszik el, mikor látom hogy nyűgös, törölgeti a szemeit, beteszem az ágyba és 2 perc múlva már alszik is.
Szerintem próbálkozz folyamatosan ugyanúgy altatni, és egy idő után megszokja hogy ez a rend. És legyél határozott.
Szerintem is következetesen kell csinálni ezt. Bár az én lányom születése óta egyedül alszik el, most (3,5 hós) akkor kell kicsit dajkálni, megnyugtatni, ha túlpörög. Akkor ár nagyon ordít.Valójában ilyenkor majdnem elaltatom a kezemben, majd lerakom szépen lassan, cm-ről cm-re, óvatosan. Néha még felnéz, de akkor már nagyon álmos, igazából szerintem már nem is lát.
Én azt gondolom, hogy először így kellene tenned, majd fokozatosan, egyre éberebben, de már nagyon álmosan tedd le, de a kezed mindig legyen ott, símogasd a buksiját. Szerintem kitartó "munkával" pár hét alatt menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!