Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kell neki és milyen...

Mikor kell neki és milyen folyadék? -hozzátáplálás megkezdése után

Figyelt kérdés

Kisfiam 6 hós koráig kizárólag anyatejet kapott, majd elkezdtük a gyümiket. Mostanra többször előfordul, hogy nem kér már cicit a gyümi után (nem csodálom 200-300 mili gyümi után). Gyümi után megy aludni, alszik 1.5-2 órát. Ilyenkor sem kér még cicit, úgyhogy 3 órára a gyümire szopiztunk. Eddig ok volt, de most (Ez 11-12 óra körül van) elkezdjük a zöldségeket. A védőnéni szerint a kövi étkezés (11-12kor) legyen a zöldség. És itt akadtam el. Az nem gáz, hogy 8kor gyümi után nem "iszik", utána zöldséget kap rögtön? Most még ugyan a zöldségből nem megy annyi, hogy ne szopizzon utána, de mi lesz, ha már teljes adagot megeszik zöldségből? 7 órási reggeli szopi után legközelebb 3kor fog "inni", folyadékot magához venni?!

Kezdjek el vizet adni neki? De ha cici nem kell, a vizet meg fogja inni?

Eddig olyan könnyű volt az élet (anyatej és kész :)) ), de egyre tanácstalanabb vagyok.

Előre is köszi a tapasztalatokat és bocs, hogy ilyen hosszú lettem.

Annyit még írok, hogy most lesz 8 hós.

2010. máj. 1. 08:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha délben adod a fözit,akkor utána kináld meg anyatejjel. Ha már úgy látod,hogy megevett 1 nagyobb adagot,akkor vizzel kináld utána,igy elmarad a szopi.

Nem nagyon értem,hogy a gyümit mikor kapja és mikor szopik?

2010. máj. 1. 08:52
 2/4 A kérdező kommentje:

Bocsi, akkor mégegyszer megpróbálom:

7kor szopi

8-9kor gyümi - ma pl egy kortyot sem szopizott már utána

11-12kor mostmár zöldség/főzi - még nem nagyon fogadja el, úgyhogy még szopizik, de gondolom ez változni fog

14-15 szopi

17-18 szopi

19 kis szopi, hogy kibírja a fürdés utánig

21kor fürdés, utána szopi és alvás kb 22től

És azt nem tudom, hogy jó-e a babának, ha 7 után legközelebb mondjuk délben szopizik, illetve mi lesz, ha már délben sem kér cicit. Mikor adjak vizet vagy mit tegyek?

2010. máj. 1. 09:07
 3/4 anonim ***** válasza:
gyümi után próbálnám legalább egy negyed órát ébren tartani, és akkor szoptatni, ha akkor sem szopizik vízzel kínálni.
2010. máj. 1. 09:42
 4/4 anonim ***** válasza:

1. vok:

Én pont ezért adom a gyümit délután,mert a délelött rövidebb,igy nem tudom oda beiktatni egyenlöre. Én babám reggel 7 körül szopik,10 körül,de pl most még alszik,délben fözi+viz,du 3-4 körül szopi,majd mire kész a rizses gyümi már 6 óra is van,igy kibirja a fürdés utáni szopiig,ami kb fél 9-kor van.

2010. máj. 1. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!