Melyik fiú név tetszik nektek ezek közül?
Artúr, Aurél, Zsigmond, Zalán, Edvárd, Zente, Nimród, Szilveszter, Sebestyén
Különleges nevet szeretnénk mindenképp. Eddig ezek vannak a listán. Még van időnk eldönteni.
Kíváncsiságból kérdezem hogy mik a vélemények, melyiket adnátok esetleg?!
Persze nem ez alapján fogunk dönteni csak kiváncsi vagyok a véleményekre:)
Igazából én egyiket sem adnám saját gyerekemnek, szóval nehezen válaszolok. Vezetéknévtől is függ hogy melyik illik jobban hozzá.
Edvárd nagyon feltűnően külföldi név magyaros írással, kissé bántja a szemet. Esetleg Ervin helyette? Lehet Vininek becézni.
Artúr Magyarországon inkább kutyanév, mintsem személynév, habár szerintem nagyon szép.
Aurél is tetszik, de becézhetetlen.
Zsigmond így nagyon előkelő, de Zsigaként már nem tetszik.
Zalán tucat divatnév.
Zente szintén feltörekvőben van a Zalánok és Zétények mellett. Egyébként a 3 közül a Zente tetszik a legjobban.
Nimród nem rossz, habár nekem mindig rossz asszociációim vannak a név hallatán pl.:tipródik, nyomor, szenvedés. Ez csak a hasonló alakú szavak miatt van. Egyébként nagymamám nem tudja megjegyezni és Nemródnak hívta a kisfiút. De nagyon koncentrált hogy ne rontsa el így a végén NIM-róódnak hívta(az elejét nyomatékosan, aztán külön a második szótagot elnyújtva). :D
Szilveszter tetszik és már kezdik elfelejteni az emberek, pedig szép.
Sebestyén is tetszik.
Nézzük sorba:
Artúr: nem tetszik, sose tetszett. Nincs különösebb oka, egy normális név, szóval adjátok nyugodtan, nekem nem tetszik. :)
Aurél: a hangzása tetszik, szerintem szép név, de nekem túl idegenül hangzik egy magyar gyerekhez, főleg ha a vezetéknév is magyaros.
Zsigmond: így teljes alakban tetszik, de szinte minden Zsigmondot Zsiginek vagy Zsigának becéznek, ezek az alakok nem tetszenek. De önmagában a Zsigmond egy jó név szerintem.
Zalán: ezzel nincs bajom, szerintem jó név, nem tucatnév, bár manapság azért kezd divatba jönni.
Edvárd: ez nálam hasonló kategória, mint az Artúr, egyszerűen nem tetszik. :(
Zente: ez tetszik. :)
Nimród: nem rossz, de nem is tetszik különösebben, normális név és nincs belőle túl sok.
Szilveszter: nem tetszik, főleg hogy a Szilveszter szó hallatán a legtöbben nem a névre, hanem dec. 31-re gondolnak. Rossz tapasztalatom is van vele, egyik általános sulis osztálytársam volt Szilveszter, és az "osztály" keménymagja évekig Szilvinek csúfolta, és lánynak nevezték a neve miatt. Persze tudom, hogy minden névből lehet csúfnevet gyártani, és hogy elsősorban nem a név miatt kezdenek csúfolódni a gyerekek, csak bennem ez így nagyon megmaradt.
Sebestyén: nem tetszik. A külföldi változtata, a Sebastian tetszik, de magyar gyereknek a Szebasztiánt nem adnám, túl idegen. :) Sebestyénként viszont nem tetszik.
Szóval nekem ezek közül a Zalán és a Zente tetszik, a Zente jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!