Hogyan kell feltenni a vizeletgyűjtő zacskót? Ez tényleg csak nekem gond?
2 éves kislányomnak kéne vizeletet adni. Sajnos a bili látványától is kiborul. A zacskóval próbálkozunk, de sosem megy bele a pisi. A pelenkában teljesen összegyűrődik, és kifolyik. Felhívtam a gyerekorvost, hogy hogyan kell csinálni. Azt mondta, hogy ez még soha senkinek nem okozott gondot. Ennyire béna lennék? Mit csinálok rosszul? Szerintem ez a zacskó eleve kicsi neki, mert a lyuk nem takarja be az egész punciját. De csak egy méret van.
Másodszor kínlódunk. Elsőre úgy sikerült, hogy valami 3 adagból (pár csepp) hoztunk össze fél kémcsőnyit. Arra is azt mondták, hogy nem jó, mert már túl régi, sok benne a baci.
Azt is próbáltam, hogy rátettem a zacskót, és nem adtam rá a pelust. De akkor meg visszatartotta, és sírt, hogy az neki fáj. Ha ráadom a pelust, akkor előbb-utóbb elfelejti, hogy rajta van, és pisil, csak sajna nem megy bele a zacskóba.
Szia!
Nekünk is gond volt, és tuti hogy másnak is, csak legfeljebb nem szólt,úgyhogy a gyerekorvos egy bunkó.
Mi tökélyre vittük, mert havonta kellett nézni a lányomnak.
Szóval a pelust felejtsd el, mert tuti hogy kifolyik. Mi kezdetben úgy csináltuk, hogy megmostam a punciját, (ez nagyon fontos, mert bármilyen szennyeződés álpozitív eredményt adhat), aztán ráraktam a zacsit. Persze üvöltött. Aztán az ölembe fogtam, úgy hgy a két combját az én combomra tettem és a zacsi középen lelógott. Betakaróztunk és leültünk mesélni, mondókázni, tévézni, mikor mi kötötte le. Volt hogy végül elaludt. A rekordunk 2 óra volt, de a végén meglett a pisi. Így is volt hogy mellément és olyan lett az ágy is, de legalább volt értékelhető mennyiség.
Olyan két éves kortól a kiskádba állítottam be reggelente, mert tudtam hogy akkor szokott pisilni, vagy ha nagyon tele volt az éjszakai pelus akkor itattam vele teát és 20-30perc múlva mentünk a kiskádba, megmostam aztán játszottunk hogy tud-e pisilni a vízbe. Ez 1-2x-i próbálkozásra álatlában összejött. Itt már megoldható a középsugaras vizelet is mint ideális, mert mikor elkezd pisilni akkor picit hagyunk mellémenni aztán betrükközöm a lába közé a poharat. Ezt amúgy még élvezi is.
Remélem megoldódik nálatok is.
Nem Te vagy béna!!!
Mi kórházban voltunk, az ottani személyzet tette fel a kislányomnak, 4x próbálkoztak, és mivel közben javult az állapota (és nem kellett okvetlen a vizelet, mert más baja volt, csak rutinból el akarták végeztetni a vizsgálatot), azt mondták, hogy akkor hagyjuk...
Egyszer jártunk Németországban, sajnos ott is csúnyán beteg lett, ott rátettek egyet az orvosnál, és lássunk csodát szuper jól belement. A minőség....
Sajnos abban nem tudok segíteni, hogy hogyan is kellene ezt jól csinálni...
Gyógyuljatok mihamarabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!