Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért mondják mostanában,...

Miért mondják mostanában, hogy ne tegyük hasra a babát?

Figyelt kérdés
2008. okt. 6. 07:59
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Állítólag azért, mert a bölcsőhalálban elhunyt csecsemők nagy része hason feküdt (de ez bizonyítottan nem növeli az esélyeket)

Én mindkettőt hason fektetem, miután a nagyobbik az oldalt fektetésből lazán a hátára gurult állandóan a kitámasztás ellenére, és arra ébredtem, hogy fullad a visszabukott tejtől.

Miután légzésfigyelőt használok, az figyelmeztet ha baj van, ellenben ha fulldoklik, akkor kapálózik, és az a vacak nem jelez, hiszen mozgásérzékelő tulajdonképpen. Így én hason fektetem őket, de nem is tudnak másképpen aludni már.

Judy

3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája

2008. okt. 6. 08:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 7 hetes a kisfiam, és a kórház óta hason alszik, mert az első éjszaka hanyatt fekve bukott és 3 órán keresztül sírt annyira megijedt.Jót tesz a kis csípőjének is, nekem azt mondták, hogy kókusz matracot kell venni, mert ha véletlen úgy fekszik akkor még azon keresztül is kap levegőt, ellenben a sima matraccal.,
2008. okt. 6. 08:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én lánykám is hason alszik már 1-hetes kora ota, másként nem is tudnám elaltatni. eleinte ö is elaludt hátom majd oldalt, de mint írtam ez csak 1-hétig volt igy. Egy 10-hetes anyuka.:)
2008. okt. 6. 09:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiamnak 4 hétig "erőltettem" az oldalt alvást, órákig altatgattuk felváltva a férjemmel. Aztán úgy gondoltam mégis kipróbálom, mit csinál hason. Azóta csak így altatom, nagyon szereti, leteszem és már alszik is! És nem utolsó sorban sokkal jobban tud így büfizni, csak néha jön fel kajcsi is. :)

2,5 hónapos babó anyukája

2008. okt. 6. 10:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A mi bébink is hason alszik, kb. 3 hetes kora óta. Épp nemrég hallottam, hogy a bölcsőhalálra nincs ilyen statisztika, vagyis annak gyakorisága gyakorlatilag nem köthető a hasonalváshoz. Ez csak egy elmélet, ami lehet akár logikus is, de szerintem a hátonalvás se biztonságosabb ha a bukikról van szó. Mindkét esetben az a lényeg, hogy oldalra fordítsa a fejét...

És valóban jót tesz a csípőjének, nekünk is ezt monták az ortopédián.

2008. okt. 6. 11:12
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam is pár hetes kora óta csak hason szeret aludni.
2008. okt. 6. 11:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Én újszülött kora óta hason altatom, egyrészt nem aludna hanyatt nyugodtan, mert állandóan kalimpál és felébreszti magát, másrészt én sokkal jobban félek ha hanyatt van a visszabukott kajától, mert képes 2,5 óra múlva is visszabukni, ha éppen sokat kalimpál. 4,5 hós kislány anyukája.
2008. okt. 6. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!