Miért mondják mostanában, hogy ne tegyük hasra a babát?
Szia!
Állítólag azért, mert a bölcsőhalálban elhunyt csecsemők nagy része hason feküdt (de ez bizonyítottan nem növeli az esélyeket)
Én mindkettőt hason fektetem, miután a nagyobbik az oldalt fektetésből lazán a hátára gurult állandóan a kitámasztás ellenére, és arra ébredtem, hogy fullad a visszabukott tejtől.
Miután légzésfigyelőt használok, az figyelmeztet ha baj van, ellenben ha fulldoklik, akkor kapálózik, és az a vacak nem jelez, hiszen mozgásérzékelő tulajdonképpen. Így én hason fektetem őket, de nem is tudnak másképpen aludni már.
Judy
3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
Az én kisfiamnak 4 hétig "erőltettem" az oldalt alvást, órákig altatgattuk felváltva a férjemmel. Aztán úgy gondoltam mégis kipróbálom, mit csinál hason. Azóta csak így altatom, nagyon szereti, leteszem és már alszik is! És nem utolsó sorban sokkal jobban tud így büfizni, csak néha jön fel kajcsi is. :)
2,5 hónapos babó anyukája
A mi bébink is hason alszik, kb. 3 hetes kora óta. Épp nemrég hallottam, hogy a bölcsőhalálra nincs ilyen statisztika, vagyis annak gyakorisága gyakorlatilag nem köthető a hasonalváshoz. Ez csak egy elmélet, ami lehet akár logikus is, de szerintem a hátonalvás se biztonságosabb ha a bukikról van szó. Mindkét esetben az a lényeg, hogy oldalra fordítsa a fejét...
És valóban jót tesz a csípőjének, nekünk is ezt monták az ortopédián.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!