Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy csináljam? Fordítsam meg...

Hogy csináljam? Fordítsam meg a sorrendet?

Figyelt kérdés

7 hónapos a fiam. Napi étkezésünk a következő képpen néz ki:

reggel 150 ml tápszer

10 óra körül húsos főzi, 1 üveg minimum

13 óra fele tápszer, de nem nagy mennyiség, 120ml körül

16-17 óra körül 6 kanál tejpép + 100 ml víz, ehhez 100 g gyümi vagy több.

20 óra körül, fürdés után 150ml tápszer.

Az a kérdésem, hogy nem gond, hogy a húsos főzit tízóraira kapja? De ha megcserélem a kettőt, akkor a reggeli és a tízórai is tápszer. Tanácstalan vagyok...

2010. ápr. 29. 12:01
 1/8 anonim ***** válasza:
én úgy csinálom, hogy reggeli tápi, utána délben husis főzi, kb. 4 felé husisfőzi , 6 felé egy kis uzsi (mi már nagyobbak vagyunk már mehet a natúrjughurt piskótával; viszont nálad meg mehet pl. alma-banán piskótával), 8 körül tápi vacsira. Szóval 2-szer eszik tápit: reggelire, vacsira. Így nekünk praktikusabb...
2010. ápr. 29. 12:06
 2/8 anonim ***** válasza:
na, okos akartam lenni és félreolvastam....:) bocsi:) így jó, tízóraira ehet nyugodtan, vagy kiválthatod egy kis babapiskótás gyümivel, vagy hasonlóval!
2010. ápr. 29. 12:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Tízóraira és uzsira adj neki gyümit. Ebéd lehet főzelék. Elég neki a 150ml tápi? Hú, az én kislányom 4.5 hós és 200ml eszik tápiból.
2010. ápr. 29. 12:18
 4/8 anonim ***** válasza:

A főzeléket ebédre add!Tízóraira én már gyümit adok, és uzsira gyümit, plusz tápszert (még nem váltottuk ki teljesen).Az én babóm is 7 hós.

Nem lehet, hogy 13 órakor azért eszik csak annyi tápszert, mert jóllakott előtte a főzelékkel?Mert szerintem lehetséges.

Az én lányom sem eszik a főzelékes ebéd után uzsonnára sokat.

Pont azért szokták úgy javasolni, hogy tízórai, uzsi gyümi, mert az csak desszert.

2010. ápr. 29. 12:28
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Akkor holnap már változtatunk a sorrenden, remélem nem fogja megzavarni.

Esetleg még arra gondoltam, hogy a tejpépből többet csinálok délután és akkor nem kap mellé gyümit, hanem azt délelőtt kapja. Szerintetek?

2010. ápr. 29. 12:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Tegnap volt 7 hónapos a kisfiam, nálunk így néz ki:

6 óra tápszer (ma pl. 210 ml)

10 óra tápszer (általában 170 ml)

12 óra nasinak kevés gyümölcs + babakeksz (ezzel nem tudtam kiváltani nála kaját, mert nem lakik jól vele, tejpépet pedig nem akarok adni neki, mert 9 kg)

14 óra húsos főzelék

17 óra hús nélküli főzelék

20 óra tápszer (mostanában 210-220 ml).

Én is megcserélném a helyedben, délelőtt tápszer, délben főzi, abból semmi baj nincs, ha kétszer kap tápszert egymás után (hacsak nem akarod az egészet átvariálni: reggel tápszer, tízórai gyümi+tejpép, délben húsos főzi, délután szintén főzi, este ismét tápszer, mert elvileg elég lenne már nekik napi 2x tápszer ilyen korban, ráadásul te tejpépet is adsz neki.) B.

2010. ápr. 29. 13:02
 7/8 A kérdező kommentje:

Kedves B.!

Próbáltuk már úgy, hogy délelőtt kapott tejpépet, de akkor éjszaka ébredt (amit sosem tett). Így azt nem szeretném variálni, olyan jó, hogy alszunk éjszaka. Igaz, 2 napja így is ébred fél 3 körül, de csak inni kap és alszik tovább reggelig. Tápszerből nem eszik nagy mennyiséget, már többfélét kipróbáltunk, szerintem nem jön be neki. 5 hónapig szopizott.

Akkor marad az, hogy délelőtt gyümit kap, délben főzit, délután meg tejpépet. Reggel-este meg tápszert.

2010. ápr. 29. 13:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez így teljesen jó. A gyümit meg dúsíthatod babakeksszel, aztán hamarosan babapudinggal, babajoghurttal is, hogy táplálóbb legyen. Én azért nem tudtam, mert a világ összes mennyisége nem lenne elég a nagy étke miatt. :) Minden jót nektek! B.
2010. ápr. 29. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!