Ki hogyan gondolja. Egy skizofrén férfi szeretne családot, gyerekeket, ti hogy gondoljátok. Legyen e családja avagy sem?
A skizofrénia egy gyűjtőfogalom, nem csak tudathasadást hanem még ezer mást is magába foglal. Ennyi alapján nehéz helyesen válaszolni, de könnyebb válasz azt mondani, hogy ne legyen. Nagy kérdés, hogy kezelik-e, vagy csak ő gondolja-e magáról (általában a skizofréneknek nincs betegségtudatuk, nem gondolják, hogy ők betegek lennének, legalábbis így.)
Nem derül ki a kérdésből, hogy te vagy-e az a férfi, vagy a párod, vagy baráti körben egy pár, vagy csak úgy elméleti kérdés.
Szerintem elég kockázatos, én mindenképpen pszichológus, pszichiáter véleményét is megkérdezném.
Valóban igaz, hogy nagy valószínűséggel van ott depresszió, üldözési mánia, halálvágy, vagyis akár öngyilkosságra való hajlam is, szóval ezeket a kockázatokat mind fel kell mérni, mennyire erősek ezek, és vállalható-e. Pl. a majdani gyereknek a lelki állapotára miként hatna az apa öngyilkossága egyszer. Persze nem biztos, hogy bekövetkezik, csak számolni kell a kockázattal.
Meg az is kérdés, hogy mit is ért igazán család alatt, fel tudja-e mérni annak a felelősségnek a súlyát, képes lenne-e gondoskodni.
Szerintem talán az is elég lenne, ha egy kutya társa lenne.
Basszus.. azért 71%-os gondolkodj már mivel érvelsz.
"Ennyi erovel megkerdezhetnenk hogy egy depresszios, narcisztikus,pedofil stb.. emberis vallaljon"
Egy PEDOFILLAL teszed komolyan egy lapra a depresszióst? Te sem vagy teljesen normális, ugye? Tudod te milyen élete lehet egy gyereknek egy pedofil mellett??? Eszem megáll....
A skizofrénia meg örökölhető is igen, és súlyos esetben egyértelműen NE, ne vállaljon. Szomszédom volt az, kifeküdt az útra, meg ha kedve volt a villamos elé, éjjel nappal ordibált stb. Még én is féltem tőle, nem hogy egy kisgyerek Ember.... Ráadásul a gyerekről gondoskodni kell, de ezek még magukat sem tudják ellátni, semmilyen értelemben...
A fokozatait meg te tudod, miket szoktál művelni, de nyomorítsunk már meg egy gyereket, ha nem muszáj. Aki ilyen szinten van, vegyen egy kutyát ahogy írták, ha meg jól kezelhető és te nem művelsz ilyeneket, beszéld át, gondold át, de még egy életet ne tegyél tönkre ha nem muszáj..
Utsó vagyok:
Lehet kicsi erős volt, és sajnálom, ha gyereket szeretnél, de te tudod, miket művelsz, milyen súlyos. Ha olyan szinten, amiket elírtam, ne akarj gyereket a saját vágyad miatt. Ez egyértelmű. Ugyanakkor mi nem ismerünk, és nem tudjuk mennyire tudod ellátni magad és másokat, mennyire vagy beszámítható, szoktál-e olyan dolgokat művelni, amit nem akarsz stbstb. Butaság a kérdés maga, szakember
ne legyen.
de amúgy én elég "életellenes" vagyok ilyen szempontból.
ha csak 1% esélye van annak,hogy a gyerek beteg lesz vagy a család valamilyik tagja megölje akkor inkább megse szülessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!