Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hós babámnál kimarad a...

9 hós babámnál kimarad a kúszás, de már áll! Baj?

Figyelt kérdés

Nagyon gyorsan fejlődött az utolsó 2 hétben, 2 naponta jött új mozgásforma.

Térdelállás, mászás, térdelés, ülés, felállás, most már lépdelni próbál a bútorok mellett..ez két hét altt...DE a kúszás úgy ahogy van kimaradt...

Tegnap azt mondta egy "szakember" akihez hipotónia??? miatt mentünk, hogy jujjj ez nagy baj...

2016. nov. 10. 10:11
 1/10 Andizsuzsi ***** válasza:
2016. nov. 10. 10:27
 2/10 anonim ***** válasza:

Igen, gond lehet. De nem kell megijedni, menjetek gyógytornára, ott helyre tudnak segíteni :-)

Az én fiam a mászást hagyta ki, mi is járunk. Valószínűleg azért, mert a keze nem elég erős, nem tudja megtartani a felsőtestét és a fejét.

2016. nov. 10. 10:33
 3/10 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg a dokit. Nálunk sem volt igazán kúszás mászás. Mégsincs semmi baja. Ő inkább kapaszkodott és járt, majd 11 hósan egyedül elindult. Viszont később amikor megszületett a tesója sokat kúszott mászott vele :)

Egyébként én is ilyen voltam, és jelentem nincs semmi gondom. Inkább azt figyeld meg, hogy tudná-e csinálni ha akarná. Mert mi pl jártunk ringatóra ahol mondókára csúsztunk másztunk. Az tetszett neki és csinálta is, de otthon már inkább ment.

2016. nov. 10. 10:48
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtatok!

A mászás simán megy neki, nagyon gyorsan ráérzett és jól is csinálja (ellentétes kéz-láb) a kúszás annyiban kimerült, hogy a kezeivel kettőt, hármat húzott előre, de távokat ezzel nem halad és a lábait nem igazán használta.

Most elkezdjük a TSMT-t, remélem az majd segít, bár tényleg nem tudom, hogy miben....

A kúszást akkor most "betanuljuk" és csinálni kell majd?

Bocsi, ha értelmetlen kérdés, de nem látom az összefüggést...

2016. nov. 10. 11:06
 5/10 Andizsuzsi ***** válasza:
Elolvastad, amit linkeltem? Csak mert ott leírják az összefüggést.
2016. nov. 10. 11:37
 6/10 A kérdező kommentje:

Igen, persze!

A kislányom hátrafelé és körbe-körbe Kúszott, csak előre nem akkor kezdett 4kézlábra állni és onnan izgalmasabb volt a mászás

2016. nov. 10. 11:42
 7/10 anonim ***** válasza:
A klasszikus kúszást mindkét gyermekem kihagyta. Viszont 6-7 hónapig másztak. Eddig semmi gond nem volt velük. A legtöbb szakember inkább a mászásra teszi a hangsúlyt. Az ellentétes kéz láb mozgás fontos része az idegrendszer fejlődésében.
2016. nov. 10. 13:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Én nem másztam állítólag lusta voltam inkább letettemba fenekemnés hason elaludtam. 29 éves vagyok,nem tudok váltott kéz-láb létrát mászni. Ennyi.
2016. nov. 10. 15:26
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a kúszás nem akkora tragédia. Inkább a mászáson van a hangsúly. A fiam 2 hétig kúszott, azt is hátrafelé, aztán onnan már mászott. 7,5 hónaposan felállt, 8 hónaposan már a bútorok mellett lépkedett.

7 éves iskolás, az osztályban az egyik legjobb tanuló.

2016. nov. 10. 18:04
 10/10 anonim ***** válasza:
A 2 nagylanyomnal ugy ahogy van kimaradt a kuszas, forogva kozlkedtek 8 honapos korukig, majd egyszer csak masztak napra pontosan 8 honaposan. A kicsi kuszott is mielott nekiallt maszni 7 honaposan. Az a lenyeg, hogy vagy egyik, vagx masik meglegyen, mert a valtott kez lab mozgas agyi fejlodes szempontbol fontos. Mivel nalatok is a maszas megy, tutira semmi baj nincs, megvan aminek meg kell lennie ;-)
2016. nov. 11. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!