Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha 15 hónaposan csak...

Baj, ha 15 hónaposan csak pépeset hajlandó enni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 15 hónapos, a kezdetek óta nem hajlandó az én főztömet enni, csak konzervet, de abból csak a pépeset, ami 4-6 hónaposoknak való, abból viszont jöhet bármi.. Persze a banánt, almát meg tudja enni, a fasírtot is elrágcsálja, a vajas kalácsot is, tehát nyilván tud rágni, de ha konzervből adok neki 8-12 hósoknak valót, olyat hisztit vág le, hogy remeg keze-lába, szó szerint mintha epilepsziás lenne, csak nem habzik a szája. Néha megijedek, hogy idegrendszeri baja van, de máskor nem csinál ilyet, csak ha valami szilárdabbal igyekszem ebédre megetetni.. Más is kűzd ilyen problémával? Nem baj vajon, ha pépes konzervet kap továbbra is? Adnék én neki fasírtot, vagy bármit, amit rágcsálhat, de abból meg nem eszik mennyiséget, egy mini darabot elrág, mondjuk dió méretűt és ennyi... a pépes konzervből meg megeszik egy egészet. Ti hogy szoktattátok rá a rendes, vagy legalább félszilárd táplálékra babátokat?
2010. ápr. 28. 14:04
 1/2 anonim ***** válasza:
15 hónapos lányom ugyanezt csinálja, bár Ő, ha adok neki "rendes" kaját, elég sokat megeszik. Pl.: simán bevág 2 szelet kenyeret felvágottal, meg ilyenek. De, ha darabos főzeléket akarok adni neki, hasonló műsort vág le, mint a Te gyermeked. Valamiért nem akarja együtt enni a folyós dolgot darabokkal. Levest is úgy ettünk a hétvégén, hogy először a levét adtam neki, utána meg a daragaluskát, sárgarépát, húst. Így megette. De ha egyszerre került a szájába a leves leve, meg a belevalókból valami, azonnal kiköpte. Segíteni nem tudok, de Mi is hasonló cipőben járunk.
2010. ápr. 28. 14:21
 2/2 anonim ***** válasza:

dehogy baj,miért lenne az? majd Ő tudni fogja,h mikor kér már darabosat is.nem kell erőltetni:-)Bár én is kicsit kétségbe voltam esve,hisz kisfiam de 1,5-éves kora körül fogadta el előx a nem pépeset.Most 2 éves,elfogad néhány darabosat is,de még kéri a pépeset is.Ő még szopcsizik,gondolom,ha már nem fog,bizos teljesen "átvált" a darabosra,gondolom...

ugyhogy semmi ok az aggodalomra,előbb utóbb elfogadja:-)

van aki hamarabb,van aki később:-)

2010. ápr. 28. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!