Szoktatok lefagyasztani a babának főzeléket? Hogyan melegítitek fel utána?
Igen, én szoktam lefagyasztani, szintén Aventos poharakban. Főleg sütőtök főzeléket, az amúgyis nagy kedvenc, és szezon után is jól jön. Kiszoktam venni fél nappal előbb általában. Előfordult, hogy hirtelen kellett, kicsit mikróztam, aztán lassú tűzön kevergetve felmelegítettem. Persze sokkal vizesebb lett így, kevertem hozzá burgonyapelyhet, és nagyon finom lett. Husit mindig frissen készítek hozzá.
(Mikrót nem szeretjük, azt mondják szétesnek tőle az ételben lévő molekulák, és ki tudja, mivé állnak össze. Nem tudom, mi kerüljük...)
Én is Aventes pohárba fagyasztom. Néhány órával hamarabb kiveszem (kb 4). De ha elfelejtem kivenni, akkor pár percre beteszem a mikróba, hogy egy picit felengedjen, utánna átteszem egy kislábasba és felforralom. Kb egy percig szoktam forralni, és persze közben folyamatosan keverni. Nekem nem tűnt fel, hogy utánna hígabb, vizesebb lenne. Amikor fogyasztható hőmérsékletűre visszahűl, addigra az állaga is megfelelő lesz. Viszont amikor átöntöm a lábasba, akkor nagyon érdekes gumi állagú a főzelék. Utánna helyre jön!
Ha utazol, akkor is jól jön így, mert mire kelleni fog a kajcsi pont fel is enged annyira, hogy lábasba át tudd tenni. Viszont ahogy melegszik az Aventes pohár, kicsapódik rajta a vízpára és kívűlről folyik rajta a víz. Utazásnál célszerű valami nagy rongyba becsavarni, hogy ne áztasson el mindent maga körül a táskában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!