Miről álmodhatnak a pár hetes babák?
Erre senki nem tud válaszolni. Nemrég rákerestem a neten. Találtam egy linket,ahol tudósok vizsgálták az egy éven aluli babák agyműködését,és azt,hogy miről álmodhatnak vagy mire gondolhatnak.
Különféle mádszerekkel vizsgálták a csecsemőket és a nagyobbakat,és arra jutottak,hogy nem tudnak semmi érdemlegeset.
A legtöbb,amit megállapítottak,hogy akkor nevetnek,ha jól érzik magukat,és akkor sírnak,ha rossz élményük van.
Ennit szerintem minden laikus is tud.
" A csecsemő nem álmodik (az álomhoz képi gondolkodásra van szükség, a gyermek pedig ebben az életkorban nem tud képet alkotni napi élményeiből, tapasztalataiból). Alvás közbeni mosolya nem fejez ki semmiféle érzelmet; feltétlen reflex csupán, melyet a központi idegrendszer feszültségi szintjének automatikus ingadozása vált ki."
Dr. Ranschburg Jenő - Az érzelem és a jellem lélektanából
Egyébként olyan aranyosak ilyenkor :)
--Ezt egy korábbi válaszomból másoltam ki, és ezért a "gonosz, illúzióromboló" válaszért virtuálisan meg is köveztek... :) :S
*L*
Hát ez a Jenő egy f@sz. Mért megkérdezte a babákat, hogy álmodnak-e, és azt mondták, hogy nem?
Én úgy gondoltam, hogy a napi élménye a szopizás ezért ciciről meg tejről.
De most 3 hónaposan biztos, hogy a játékairól.
Olyan édes.
Azért legyél már annyira intelligens és tiszteletteljes, hogy nem írsz ilyeneket egy nagy tudású és nagy tapasztalattAl rendelkező emberről! :S
Egyébként meg más megkérdezett néhány babát, hogy : édeseim, miről álmodtok , és azt válaszolták, hogy a "szopiról" meg a ciciről?
Nagyon elszomorító volt a kommented.......
*L*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!