Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért sír esténként a babám?...

Miért sír esténként a babám? 7 hetes. Pár napja kezdte el.

Figyelt kérdés

Megfürdetem és mikor etetésre kerül sor akkor jön a hiszti. Elkezd enni, aztán megáll és sír, de nagyon, aztán megint eszik egy kicsit megint megáll. Rögtön azt néztem van e tejem, de csak úgy spriccelt ki. Az nem lehetett a baj. Másnap megint ezt csinálta. Tehát az se lehetett hogy rossz izű a tej, mert teljesen mást ettem aznap. És csak este csinálta. Éjszaka már nem és nappal sem. Most ez mérséklődöt két napja. Csak nyöszörög, készül a sírásra de nem sír.

Nem hinném, hogy a hasa fáj, mert olyankor azért szokott enni, és a mellemen vezeti le a fájdalmát.

2010. ápr. 24. 20:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Az enyém ma 7 hetes, két-három napja csinálja ezt a "nyűglődést". Látom rajta hogy éhes, de csak részletekben, nagy sírások meg hánykolódások közben eszik. Arra jöttem rá hogy nagyon fáradt és azért csinálja ezt. Nálunk ez kb. egybeesik azzal hogy napközben gyakorlatilag alig alszik, inkább csak 10-10 perceket szunyókál.
2010. ápr. 28. 20:41
 12/18 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt ilyen, sőt a mai napig előfordul, igaz egyre ritkábban. Nehezen viseli a frontokat illetve ha napközben nagyon felpörög, sokkal nehezebben tud elaludni. Ilyenkor hordozókendőbe kötöm, ringatva táncolok, halkan énekelek. Ez mindig megnyugtatja. A kendőben úgy érzi magát mint a méhemben egykor. Szerintem érdemes kipróbálni. Nekünk nagyon bevált.

5 hós kislány anyukája

2010. ápr. 28. 21:11
 13/18 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez volt a helyzet, szeretnék most mindenkit megnyugtatni, valószínű pár nap/talán egy hét múlva el fognak ezek múlni...aztán újra előjönnek egy idő után... nálunk ezt növekedési ugrással magyarázták. Most fog változni az evés mennyisége, gyakorisága, a babátok napirendje is felborul kicsit. Mi még éjszaka is felkeltünk, pedig nagyon hamar végigaludta az éjszakát.

A fiam most 7 hónapos, sajnos az utolsó ilyen fázisa nagyon elhúzódik, mert már több, mint két hete tart, most megint felkelt éjjel enni.. kitartás mindenkinek, és fel a fejjel.

k.

2010. ápr. 28. 23:38
 14/18 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is ugyanez van egy ideje. Szerintem fáradt estére, azért van a hiszti, és a hiszti miatt eszik ílyen rosszul. De amikor így eszik sírva és keveset, akkor már nem is éhes csak vigasztalni akarja magát, mert simán alszik utána 9-10 órát. Túl kell esni az esti hisztin, aztán majd csak elmarad egyszer :-) Nekünk is fürdés után a törülközéssel kezdődik és elalvásig tart. Nem fáj a hasa, mert nagyon szépen pukizgat mindig egy kis tornával mióta megszületett.
2010. ápr. 29. 07:21
 15/18 anonim ***** válasza:
7 hetes korában volt nálunk ugyan ez. Este 6tól már nem aludt, és akkor játszottunk vele, sétáltunk a lakásban, stb...8kor fürdés, és az öltözésnél már kezdett nyűglődni, aztán szopinál ez amit te is írsz. kb. 2 nap után jöttem rá, hogy ilyenkor már annyira fáradt, hogy miután a könnyű tejci elfogyott, a laktató zsírosabb tejciért már nem volt ereje kűzdeni. Én ilyenkor váltogattam a cicit, hogy azért egyen is vmit. A fürdésben is elfáradnak ők még, így sztem is azt az esti lefekvés előtt csináljátok. Mi a nyűgös időszakban, ezzel a "taktikával" aludtunk 5-6 órát egyfolytában.
2010. ápr. 29. 08:15
 16/18 A kérdező kommentje:

köszönöm a biztatást, már egy kicist ki vagyunk. Lassan egy hete tart.

Már arra is gondoltam, hogy nem elég a tej, de olyan létezik, hogy napközben elég este meg nem??

Már annyi variációt kipróbáltunk a fürdésnél, elötte is evett, előtte nem evett

alvás után fürdetük, játék után fürdettük, de azt veszem észre, hogy mindegy.

Este már fejtem egy kicsit, (amiben kimondottan béna vagyok) és kanálból megetettem, hogy legalább legyen valami a pocijában.

Tegnap este 7-10 ig ment a "műsor"

Aztán aludt 5 óra hosszát, ami azért nála nagy szó.

Hiszek nektek, reménykedem, hogy lesz ez jobb.

Csak tanácstalan az ember, hgoy nem tudja az okát a sirásnak, nem tud segíteni

2010. ápr. 29. 08:43
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam holnap lesz 8hetes. Ezt, amit írtál nekem is ismerős volt, mert mi is átestünk rajta. Ugyanezek voltak a tünetek.Ők még annyira picik, hogy nagyon gyakran változik a komfortérzetük, egyik nap ez a jó, másik nap az. Szerintem ne variálj túl sokat a fürdetés körüli cécóval. legyen egy forgatókönyv és mondjuk egy hétig a szerint menjetek.Ha nem vát be, akkor érdemes változtatni. Én rettegtem a fürdetéstől és az utánna való 2-3 órától. Annyira fáradt voltam már és annyira szerettem volna már aludni, hogy türelmetlen voltam vele, amit ő is megérzett és szerintem attól lett nyűgösebb. Kb. egy hete fürdé után gondoltam egyet és felpakoltam a családot a kocsiba és hazavittem az anyukámat(kb 1óra oda-vissza), ő elaludt a kocsiba és visszaérve újult erővel megint megetettem és könnyeben aludt el. Azóta már nem vagyok görcsös az altatás körüli dolgokkal kapcsolatban. Egyébként én akármikor is kezdtem hozzá az altatáshoz 10 előtt szinte soha nem aludt el. Lehet, hogy a te babád is későnfekvő.

2010. ápr. 29. 09:03
 18/18 anonim ***** válasza:

Tényleg jobb lesz, kitartás. Addig meg, okos enged alapon, ha sír ringatni kell, megkínálgatni 10 percenként cicivel, levetkőztetni, mert lehet, hogy melege van, felöltöztetni, mert lehet, hogy fázik, stb. akár ezeket egymás után, mert ő sem tudja mi a jó neki.... Előző éjjel nálunk is megint volt ilyen, felkelt éjjel 2-kor, nem tudtam visszaaltatni fél órát ringattam. Aztán megetettem, nem evett sokat, inkább cicizett, visszaaludt. Ahogy lefeküdtem már fent is volt, akkor a pelust cseréltük le. Újra lefeküdtünk, megint fel, most játszani akart. Aztán megint ettünk, és úgy aludt el, hogy a szájában a cici, közben járkáltam, ringattam, és dúdoltam neki. Sikerült, de már hajnali fél 5 volt.

Persze reggel úgy ébredt, mint ha mi se történt volna.

És már elmúlt 7 hónapos, most vagyunk megint az ugrásnál.... arról nem beszélve, hogy napközben is most megint kb 2 óránként akar cicizni.

k.

2010. ápr. 29. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!