Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lenne kedvetek részt venni...

Lenne kedvetek részt venni egy kis játékban? ☺

Figyelt kérdés

Az egyik kedves "gyakorikérdésezőtől" hallottam a maja számításról a baba nemét illetően, mely szerint:

Ha a fogantatáskor az anya életkora, illetve a fogamzás évszáma is páros vagy páratlan, akkor kislányra lehet számítani .Ha viszont az egyik páros, a másik páratlan számot ad ki, fiúnak örülhetnek majd.

Én elkezdtem számolgatni és a fiamnál, barátnőm kislányánál és még egy pár ismerősnél tényleg így van.Azért is izgat ez a dolog mert mi legközelebb kislányt szeretnénk összehozni ☺

Ha van kedvetek számolgatni és megosztani ☺megírnátok, hogy gyermekeiteknél igaza van-e ennek a maja számításnak?

Jó számolgatást!☺Várom az eredményeket!

Nagyon köszönöm!

2016. okt. 3. 01:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nálam sem igaz
2016. okt. 3. 09:43
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A számítás szerint két lányom lenne, ámde mindketten fiúk. Szerintem a maják (illetve leszármazottaik) nem tudnak arról, hogy ilyesmit tulajdonítanak nekik, de biztosan jót derülnének. Nővérem 9 éve él Mexikó középső részén, majd megkérdem hallott-e eme bölcsességről arrafelé bárki is, de gyanítom nem. Szerintem ugyanúgy 50-50 % mindig az esély, fiúra/lányra, ha a fene fenét eszik is, de mindig benne van sokakban a kisördög, hogy befolyásolják a baba nemét, aztán ha összejön az áhított dolog, még el is hiszik, hogy a nagy turpisságnak köszönhető. A néphiedelmek a történelemmel egyidősek és hiába van itt a 21. század, az internet térhódításával nemhogy szűkülne, hanem fordítva, az információáradatnak köszönhetően még bővül is a tévhitek és ostobaságok tárháza. Szűrőt ugyanis nem adnak a használathoz, az fejben kéne legyen. Kedves kérdező, ez nem kiritika Feléd, félre ne érts, a véleményem általános. :D
2016. okt. 3. 10:49
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem is tudtam, hogy az ősi maják a keresztény időszámítást használták... Na mindegy.

Ez alapján két fiamnak kéne lennie, de egy fiam és egy lányom van.

2016. okt. 3. 11:28
 14/15 anonim ***** válasza:

Első gyereknél:

fogamzáskor 19 voltam, évszám 2007 ---> FIÚ , tehát nem jött be

Második gyereknél:

fogamzáskor 28 voltam, évszám 2015 ---> FIÚ , itt bejött

Ez alapján 50-50% az aránya, hogy működik :D A harmadiknál nem tudom, mi lesz, jövő nyáron szeretnénk elkezdeni próbálkozni, ha abban az évben össze is jön, akkor 30 leszek a fogantatáskor, az év pedig 2017 lesz, tehát a naptár szerint a harmadik is fiú lesz :D

2016. okt. 4. 10:14
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem is három gyerekem van és csak az elsőnél jött be.
2016. okt. 7. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!