GyED-ről táppénzre? Van ilyen lehetőség?
Figyelt kérdés
ha még gyeden vagyok és kiderül h jön a 2-ik baba..akkor ha mbetölti az eslő a 2évet utánna mehetk táppénzre a pocaklakóval??ha igen akkor ezt hol kell intézni és hogyan??vagy ilyen lehetőség nincs is??Előre is köszönöm..És várom a válaszokat..2010. ápr. 24. 14:26
1/6 anonim válasza:
Úgy tudod megoldani, hogy a 2 éves kor betöltése után visszamégy a munkahelyedre, kiveszed a felgyülemlett szabadságokat, utána meg elmégy táppénzre. Ezt a munkahelyeden tudod intézni, beszélj a személyügyessel, hogy visszajössz, meg nem is, és vigyél a dokidtól táppénzes papírt.
2/6 anonim válasza:
Ja, és apa igényelje a gyest, úgy arról sem maradtok le.
3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi a tájékoztatást...De ezt akkor ahogy meg tudom h terhes vagyok akkor mesétálok amunka helyemre..és közlöm h mi a helyzet??És akkor én nem igénylem a gyest hanem apa igényli..de akkor nekem nem kell semmi papírt kitöltenem..h esetleg miért nem igénylem??kérlek segíts..Olyan tájékozatlan avgyok ez ügyben.Köszi, köszi
2010. ápr. 25. 12:33
4/6 anonim válasza:
Nem kell semmi papírt kitöltened, hogy miért nem kéred, mindketten jogosultak vagytok rá, a többihez nincs köze a MÁK-nak:D
Ahogy írtad, ha megtudod, hogy terhes vagy, akkor közlöd a munkahelyeddel, hogy mi a helyzet, és mivel a doktorod úgy ítélte meg, hogy nem szabad magad megerőltetni, javasolta, hogy táppénzre menj:) A munkáltató majd intézi a papírokat, te meg csak küldözgeted a táppénzes cetliket. :)
5/6 anonim válasza:
Csak az maradt le, hogy a gyes-igénylőt eleve a párod töltse ki, és ennyi:)
6/6 A kérdező kommentje:
Hát nagyon köszi a tájékoztatást..!Most már akkor tudom h mit kell csuinálni..Köszi, köszi, köszi!!
2010. ápr. 27. 11:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!