Lakásban vagy kertes házban jobb babázni? Melyiket választanátok? Miért?
Van egy lakásunk a belvárosban, központi részen.
Viszonylag nagy, szóval nem az lenne, hogy másfél szobában kell elférnünk hárman. Viszont én és a barátom is családi házban nőttünk fel és imádtuk, gyerekként például sosem szerettem azokhoz a rokonokhoz menni, akik lakásban éltek. De ugye itt közel van minden, nem kellene majd lépcsőzni (van lift az épületben), télen nem kell a hóval bajlódni.
Viszont a barátom anyukája mondta, hogy szerinte jobb lenne, ha odaköltöznénk és ez az ötlet nekünk is tetszik. Nagyon nagy a házuk, az emeleti részhez van külön bejárat is és nem olyan típusok, akik mindig az ember nyakán ülnek. Viszont van kinti és benti medence is, a benti az a nappali közepén és a barátom húga mondta, hogy neki konkrétan halálfélelme volt, mikor a gyerekük elkezdett kúszni, járni és a nappaliban voltak, mert mindig attól félt, hogy egyszer beleesik...
Viszont ott segítségnek ott lenne mind a két nagymama (anyukámék 2 utcára laknak), ez is könnyítés lenne.
Szóval nem tudjuk, hogyan kellene.
Lehet csak azért nem tudom elképzelni, hogy lakásban neveljek gyereket, mert kevesebb, mint fél éve lakom itt.
Nem tudnám elképzelni, hogy anyukám vagy anyósom 1 éve minden áldott nap elmondják, hogy mit csinálok rosszul és ők hogyan csinálták. Hetente találkozok anyukámmal de mostanában úgy érzem sok. 1 éve engedem el a fülem mellett amit mondanak, egyre nehezebb. Szóval én max akkor akarnám, ha a megélhetés múlna rajta és akkor se az első lehetőség lenne.
A kérdésre válaszolva, lakásban élünk. 4. emeleti panellakás, nyáron volt nálunk 30 fok, lift nincs, a fiam lassan 11 kg és felhozni elég nehéz, a konyhában alig férünk mert kicsi, a szomszédok zajosak. Ezzel szemben a kertesház lehet ugyanúgy zajos, az ember gatyája rá mehet (pl anyukáméknál 400 ezer a kazáncsere mert tönkrement), plusz munka is van vele.
Szerintem lehet jót és rosszat is kifogni. Egyébként a ház előtt van játszótér és sokat vagyunk kint. Itt gyerek is sok van. Gyerektársasággal pl biztosan nem lesz gond később sem. Alattunk üres a lakás, szóval amiatt nem kell félni, ha dobálózik, úgyse zavarja az alattunk lakót. Egyébként nem kicsi a lakás, ha kertes házunk lenne sem hinném, hogy ennél többet lennénk kint. Nem érzem, hogy a kisfiamnak hátrányai lennének a lakásból, mondjuk a meleget levéve.
Igaz én 12 éves koromig panelban éltem és tudod mit? Én meg a játszóteret és a kis barátokat imádtam. Nagyon sokat voltunk lent. De jártunk is sokfele.
Én sosem akartam kertes házban élni, tökéletes gyerekkorom volt panelben, igaz a Rómain laktunk, ahol elég sok a zöld és iskola után egész nap kint voltunk a barátaimmal. Mellette volt egy nyaralónk a pilisi hegyekben és egy vízparti a Balatonon, így nekem sosem hiányzott a kert. Most a belvárosban lakunk lakásban és nem vágyom kertesbe.
A másik, hogy se anyámékkal, se anyósékkal nem akarnék együtt élni, pedig jóban vagyunk, de kell némi egészséges távolság.
Jó a kertes ház, de számolni kell vele, hogy a fenntartása sokkal költségesebb (ha valami elromlik, felújítani kell sokkal többe kerül mint egy lakás), illetve a karbantartása is több időt vesz igénybe (fűnyírás, kert karbantartás, stb.) ezeket a pénzeket és plusz időket is figyelembe kell venni.
Én részben lakásban, részben kertes házban nőttem fel és mindkettőt imádtam. Mindkettőnek meg volt az előnye. Így hogy a férjemmel mindketten dolgozunk, szerintem jobb lesz a picinek, hogy "csak" lakásunk van. A közelben rengeteg a zöld és hatalmas játszóterek is vannak, szóval remélem élvezni fogja ő is, ha megérkezik.
Kertesben nőttem fel, panelben lakunk most. Negyedik emeleten és lift nélkül - egy korábbi válaszadóhoz hasonlóan.
Én semmiképpen nem választanám a szülőkkel való együttélést, ha van lehetőség külön lakni. Nagyon szeretem a kertes házat, de alig várom, hogy hazajöjjünk. Szóval egyértelműen a belvárosi lakásra szavazok a helyetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!