Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak is szinte minden...

Másnak is szinte minden reggel összekoszolódik a baba ruhája etetés közben?

Figyelt kérdés
Lányom 6 hónapos. Egy nap még csak egyszer kap bébiételt, tízóraira. De szinte minden alkalommal összekeni a ruháját. Vagy a szájában nyúlkál evés közben, és így összekeni a ruhát, vagy játszik, "berreg" a kis szájával és repül mindenhova a kaja, vagy beletöröli a száját a karjával a ruhájába. Elég ritka, amikor nem kell átöltöztetni. Játékot nem akarok a kezébe adni. Az elején adtam neki oda játékot, de vagy nem figyelt rám és nem evett rendesen, vagy a játékot dugta a szájába, és úgy is minden tiszta kajás lett. Más baba is ilyen sokat maszatol evés közben, vagy én csinálom rosszul? Nekem nem okoz gondot a sok maszatolás, csak kiváncsi vagyok, másnál is így van-e. Köszönöm.
2010. ápr. 23. 14:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Persze hogy maszatolnak :) Van aki jobban, van aki kevésbé. Adj rá partedlit, vagy az IKEA-ban kapható olyan kis mellény (lemosható, neylon anyagból) amit ráadsz, hátul összetépőzárazod, és ha összemaszatolja, csak leveszed róla evés után, és a ruhája tiszta marad.
2010. ápr. 23. 14:17
 2/7 anonim ***** válasza:
No ezt egy darabig tűri a partedlit, utána meg majd letépi magáról és az IKEÁSat meg nem akarja majd felvenni. Már nem cserélünk ruhát, inkább mosok, áztatok... ha olyan, ami tudom kijön, akkor csak letörlöm, ha sütőtököt evett, akkor meg kicserélem. Ezt nem lehet győzni, hogy állandóan öltöztetni. Volt, hogy evéshez mindig ugyanazt a pulcsit adtam rá, azt kenhette és utána levettem róla, de az is kész macera volt.
2010. ápr. 23. 14:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Természetesen van rajta partedli, de ezt is húzogatja egyfolytában, meg bekapja, és főleg a ruha ujja koszolódik össze mindig.
2010. ápr. 23. 14:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Az ikeás kabátka hosszú újjú.
2010. ápr. 23. 14:22
 5/7 anonim ***** válasza:
én kb másfél hónapja jöttem rá, hogty van műanyag előke, ha ezt előbb tudom!!... egyébként amikor kisfiam a kezét gyűrte a szájába evés közben én feltűrtem a pólóját a karját, na és szilvia is mindig van kéznél. most már nincs gáz. :)
2010. ápr. 23. 14:50
 6/7 anonim ***** válasza:

7 hós fiamnál a következő vált be:

előke a nyakba (frotir elöl, múűanyag hátul)

hordozóban eszik, a pántjával leszorítom az előkét (igaz, így törölhetem a pántot minden evés után, de előtte nem győztem babám szájából kivenni az előkét, mert folyton begyűrte, és reklamált h éhes, de nem fértem hozzá a kanállal :)

végül egy tiszta konyharuhával takarom le (begyűrögetem a dereka és a lába alá kétoldalt)

Amúgy meg idővel egyre kevesebbet koszol, mert ügyesebben eszik.

2010. ápr. 23. 15:01
 7/7 anonim ***** válasza:

Én feltűröm a body ujját könyékig, aztán akasztok a nyakába egy textilpelust, hátul a nyakánál kicsit betűröm, majd erre jön meg egy normál méretű előke a nyakába, minden alkalommal elmondom neki, hogy ezt azért, hogy ne legyen maszatos a ruhája, azt meg azért, hogy a nyakába ne menjen az étel.

Így a ruhája nem lesz foltos, amit viszont nem tudok elkerülni, hogy a kezével a hajára és fülére ne kenje az ételt, amikor olyanja van (pl. ha már fáradt) :) de minden kajálás után megyünk a fürdőszobába kezet és arcot mosni (részben azért is, hogy szokja meg a rendszert), úgyhogy ez sem nagy probléma.

2010. ápr. 23. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!