Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek miért kel fel 9,5...

Szerintetek miért kel fel 9,5 hónapos babám minden nap fél6-kor? Amíg kisebb volt normálisnak tartottam, de szerintem most már legalább 7-8-ig tudnia kéne aludni, nem?

Figyelt kérdés

Este 8-fél9 körül alszik el, 3 óra körül teát iszik, majd alszik még fél 6-ig. Lehet hogy azért kel, mert velünk 1 szobában van, a páromnak 6-kor szól az ébresztője, de már előtte sem tud vissza aludni, pedig sír az álmosságtól. Egyből megetetem, mikor kel, hátha visszaalszik, de amíg az ölemben eszik elszunyókál, ha berakom az ágyába már nem akar, elkezd vergődni, sírni, hogy vegyem ki.

Arra gondoltam, lehet hogy miattunk nem alszik tovább, hogy ott vagyunk mellette, lehet ha külön szobában aludna tovább sikerülne neki? Van neki szobája, csak még nem akartam átköltöztetni. Szerintetek? Volt valakinek hasonló tapasztalata?

2010. ápr. 23. 06:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Már régen külön szobában kellene aludnia. Valószínűleg ez is zavarja,de lehet,hogy korai fél kilences lefekvés neki.
2010. ápr. 23. 07:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Egy próbát megér a következő módszer:állits be az órát hamarabb 1 órával,mint ahogy fel szokott ébredni a babád!Kicsit rázd meg,ezután hagyd ott.Féléber állapotba fog kerülni,ezután vissza fog aludni.Ha felébreszted 1 órával hamarabb,kizökkented a rossz ritmusból.Igy te irányitassz,nem ő.Ez a Suttogó módszer.
2010. ápr. 23. 08:41
 3/8 A kérdező kommentje:
8:41: neked ez bevált? Ez elég durva, keljek fel fél5-kor, rázzam meg és ha nem tud vissza aludni? Mert volt ám olyan is, hogy fél5-től voltam fent vele! De azért lehet kipróbálom... Tapasztalat van ezzel a Suttogó módszerrel kapcsolatban??
2010. ápr. 23. 09:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is hasonló van főleg mióta mászik. 8,5 hós.Mindig is jó alvó volt de mióta mászik kevésbé.Régebben fél 6 6 felé ébredt.Akkor még 8-9körül aludt el este.Aztán valahogy beállt az esti fél 8as elalvás. És az is hogy reggel 7-fél 8ig alszik.Ez nagyon jó volt így de most egy ideje megint felkel fél6-6kor..és nem akar vissza aludni reggeli után csak mászik a kiságyban..pedig álmos.Ma pl:6:15kor kelt de csak 8kor aludt vissza addig játszott.Persze jó lett volna még aludni nekem is. Én nem hallottam még erről a suttógó módszerről de kicsit furi.Nem próbálnám ki!
2010. ápr. 23. 09:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát nem akarlak elkeseríteni, de az én fiam születésétől kezdve 5 és 6 között kel. Először én is azt hittem, hogy ez ki fog tolódni, de nem így lett. Most majdnem 15 hónapos, és még mindig 5 fél 6kor kel. Ő külön szobában alszik, őszintén szólva már mindent kipróbáltam, dehát ő igy van beállítva. Én már kezdem megszokni!:)
2010. ápr. 23. 10:02
 6/8 A kérdező kommentje:

10:02-nek

Sajna én is ettől tartok, hogy neki ilyen a bioritmusa és mindig korán kelő lesz:-( Azért még próbálkozom, ha csak fél-egy órával is sikerülne kitolni, már boldog lennék!

De a te babád is álmos még mikor felkel 5-kor?

2010. ápr. 23. 10:46
 7/8 anonim ***** válasza:
10.02 vagyok. Fáradt még legtöbbször, mert közénk veszem reggel, és még vagy fél órán keresztül vergődik, hol becsukja a szemét, hol kinyitja, látszik rajta hogy fáradt, de vissza aludni már nem tud. Próbáltam már később fektetni, besötétíteni redőnnyel, kiadósabb vacsit adni neki, megitatni, melléfeküdni reggel. Egyszóval majdnem mindent. Nem hiszem, hogy valami "külső inger" okozza a korán kelést, mert ez nem egy átmeneti dolog, születésétől kezdve ilyen korán kel. Úgy látszik nekünk ilyen korán kelő babánk van!:) M már kezdünk beleszokni, tudomásul vettük, hogy neki ennyi alvás elég. Kitartás! :)
2010. ápr. 23. 14:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm 10:02 hogy ezeket leírtad! Akkor nem az én kisfiam az egyetlen aki szereti a napfelkeltét:-D
2010. ápr. 24. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!