Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek a babája este 20.30-tól...

Akinek a babája este 20.30-tól 7. 00-ig alszik és 7kor indul az első tápszeres kajája, az hogy oldja meg a napi 5x-i étkezést? Illetve azt, hogy ne késő este kapja meg a vacsit.19 hetes és csak tápszeres baba.

Figyelt kérdés
Azért érdekelne, mert még csak most keztük a kóstoltatást és csak tápszert eszik. A két tápszeres etetés között 3,5 órát hagyok, de így is ma este 9-re esik neki az utolsó kaja. Kevesebb időt azért nem merek hagyni, mert néha így is jön vissza neki, pedig ar-es tápszert eszik. És ő már este nagyon nyűgös, fáradt, álmos és 20.30kor már szeretne aludni. Ti hogy oldanátok meg, azt hogy ne olyan későn legyen a kaja? Adnátok valamelyik étkezést 3 órára az előzőtől? a válszokat előre is köszönöm.
2010. ápr. 22. 20:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Nemtudom mennyit adsz neki, de az enyém többet kert es kevesebbszer, igy tudtam megoldani, hogy este idöben legyen az elalvas, mert ö is nyügösködött. 4x eszik 200-at és ez elég is így. Nekem az orvos javasolta, hogy ha igy kivanja akkor csinaljam igy, mert nem szentiras ami a tapszeren fel van tüntetve, csak ajanlott mennyiseg es ajanlott a napi etkezesek szama. az enyem 4x eszik egy nap es eleg neki szepen fejlödik es elegedett.
2010. ápr. 22. 20:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát igen szerintem nyugodtan adhatod akkor fel oraval hamarabb az utolso kajcsit max kevesebet fog enni.

:)

JÓ BABÁZÁST.

2010. ápr. 22. 20:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk már régóta a következő a rendszer: 7, 10, 13, 16.30, 20-kor eszik. Most 7 hónapos, nemrég váltottuk ki a déli szopit, most kezdjük a délelőttivel.

2010. ápr. 22. 20:07
 4/6 A kérdező kommentje:
167-et eszik
2010. ápr. 22. 20:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Nos nekem 4x eszik a kislányom. Este 9-kor alszik el, reggel 8-ig. Tápszer+cici reggelire 9-kor, majd 13-kor ebéd tejpép, 17-kor cici+tápi, 20:30-kor cici+tápi. 4,5 hós
2010. ápr. 22. 20:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Először is picit legyél lazább.

Másodszor, én úgy oldanám meg, hogy pl tízóraira/uzsonnára ne adj neki annyit, amennyit eddig adtál, így marad úgy a kajaidő, ahogy eddig volt.

Amúgy az én kisfiam is este fél 9től reggel kb 7-8-ig alszik. Nekünk ilyen a napirendünk.

Kb.8kor reggeli:tápszer: 200 ml

Tízórai: 10körül :gyümölcs (1 banán, vagy fél üveg barack babakeksszel, de nem sok, kb fél babakajaüvegnyi)

Ebéd: 1körül főzelék: kb 200 ml

Uzsi:17 körül: tejpép: nem egy egész adag

Vacsi: kb negyed 9: 200 ml tápszerből kiveszek kb 40 ml-t, rakok hozzá 1 kanál tejpépet, azt megeszi kanállal, a maradék tápszert megissza.

Úgyh szerintem a köztes étkezésre ne adj neki egész adagot és akkor a tápszer nem fogja megterhelni a pocóját. Ha pedig a vacsi fél órával hamarabb van, mint ahogy kijönne időben, na bumm, nincs semmi, a babád igényeit nézd és ne az órát.

*Sz*

2010. ápr. 22. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!