Mikor érdemes szemvizsgálatot kérni?
Nekem 1 éves kort mondott a gyerekorvos.
Szerintem szemészorvost kérdezz, csak az ő területe. Valószínűleg úgyis azt fogja mondani, hogy vidd el, lassan 1 éves. Hogy mi a teendő meg.. Nekem kancsalság miatt le volt ragasztva az egyik szemem. Nem voltam szemüveges. De ezt is orvos tudja megmondani miután megvizsgálta.
Vidd el. Majd a szemész megmondja, ha még korai és vigyed később (is).
Sokszor még a gyerekorvos sincs képben ilyesmivel kapcsolatban, a védőnőkről meg ne beszélgessünk. Egy védőnő nem diagnosztizálhat semmit...
Szerencsére a mi védőnőnk maximálisan normális, nagyon sokat köszönhetek neki, egy rossz szavam nem lehet rá.
Felkeresek akkor egy gyermekszemészetet... Kicsit izgulok miket csinálnak, a kis energiabombám nem igazán tűri a legegyszerűbb gyerekorvosi vizsgálatokat sem. :/
Nem az a "baj" a védőnőkkel, hogy "nem normálisak", és igazából baj sincs velük, csak nincs képesítésük ilyesmire.
Szemész végzettsége még a legtöbb gyerekorvosnak sincs, ezért kell szakorvoshoz vinni a gyereket.
A jó gyerekorvos mindig tudja, hogy mi az a probléma, amihez ő már nem ért, vagy nem látott "eleget", hogy biztos legyen a diagnózisban, és akkor tovább küld a megfelelő szakorvoshoz.
5-ös, köszönöm a segítséget, de nagyon messze lakunk a fővárostól.
Időközben beszéltem egy ismerőssel, akinek a lánya havonta jár szemészetre, kaptam 2 telefonszámot, holnap intézkedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!