Venni szeretnék egy kézi mellszívót. Hogyan tudom a lefejt tejet tárolni? és utána ha van elég, hogyan tudom a babámnak adni? Meddig tárolható?
Sztem kézit ne!
Legalább is nem tudom meg van e már a babád és van e tejed,de ha még nincs akkor ne,az első időkben annyira kell küzdeni a tej normális beindulásáért ,hogy az csak na.nekem volt kölcsön egy aventos,meg sem mozdította a tejet.A sajátom a pesztonka elektromos meg kiszívta rendesen,de az első időkben masszírozni kellett közben és ezt kézivel nem tudnád megtenni.Amúgy 3napig lehet a hűtőben a tej én aventos poharakban tartom,de állítólag lehet kb 25ftért venni a gyógyszertárban csavaros tetejű dobozkát-olyan mint a vizeletes és az is nagyon jó erre,én fagyasztom is,de már nem pohárban,ill.lefagyasztom aventosban aztán kiszedem a megfagyott tejet folpackba csomizom ráírom mikori,így kisebb helyet foglal-kicsi a fagyasztó a sok pohárhoz.ja és én mikróban olvasztom ki de csak épp annyira tezsem be,hogy meglangyosodjon-nem szabad forralni,bár nekem nem nagyon szereti fagyasztva,úgyhogy én majd már csak a főzelékeibe teszem bele.
Szia!
Nekünk Avent Isis van,nagyon szeretem, nagyon alapos kézi szívóka, de egy egyszerű R-Med-es mellszívó is megteszi (ez a gyógyszertárban kb 1000 Ft körül kapható), a technika a lényeg (igaz, az Avent-essel könnyebb "dolgozni", főleg éjszaka).
Az anyatej lefagyasztása nálunk:
-éjszakai fejt tej betéve a hűtőbe
-mivel éjszaka zombi vagyok, másnap egy jó alaposan elmosogatott vagy sterilizált jégkockatartóba (a hagyományosba) beletöltöm az előzőleg lehűtött tejcsit, majd be a mélyhűtőbe
-a megfagyott tejkockákat beleteszem egy tiszta neylonzacskóba és felcimkézem
Ha ki akarom olvasztani, akkor tiszta pohárba vagy cumisüvegbe beleteszem és egyszerűen forró vízbe (de nem forrásban lévőbe!!) állítom az edényt és nagyon gyorsan kiolvad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!