Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért lett rosszalvó a fél...

Miért lett rosszalvó a fél éves lányom?

Figyelt kérdés
Pár hete rendszertelenül felébred éjszakánként a lányom, aki egyébként este 9-től hajnali 5-ig szokott aludni. Addig sír, míg ki nem veszem és általában rövid idő elteltével a karomban vissza is alszik. 2 foga már 2 hónapja kibújt, azokkal nem szenvedtünk, szóval nem hinném, hogy újabb foga jönne. Napközben semmi gond nincs vele, jókedvű, kiegyensúlyozott. Ma már másodszor vagyok fenn vele, és még csak éjjel 1 óra van!!! Úgy érzem kezdek kiborulni a fél órás alvásoktól....
2008. okt. 2. 01:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hűha, rengeteg dolog miatt lehet.

Nem kezdtétek el a hozzátáplálást?

Ha csak szopizik, akkor nem lehet, hogy már nem elég neki a tejci?

Nem éri túl sok inger napközben?

Nem alszik többet vagy kevesebbet napközben?

Nem túl száraz a levegő a szobában?

Lehet amúgy, hogy új fogacska jön, csak még Ti nem látjátok.

Azzal esetleg tudsz neki segíteni, ha 2 csepp levendula illóolajat párologtatsz a szobájában éjszakára.

2008. okt. 2. 07:05
 2/5 A kérdező kommentje:
A nappalok ugyanúgy zajlanak, mint korábban. A hozzátáplálást elkezdtem, de nem sok sikerrel, csak a cici kell neki. A főzelékevéskor inkább csak játszik az étellel, kanállal, stb.-vel. Igazság szerint már a hozzátáplálás előtt is felébredt párszor...
2008. okt. 2. 07:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak tetszik neki,hogy foglalkozol vele,most azt hiszi,hogy ez a rendszer.Kevés gyerek alussza át az éjszakát.Én az enyémet 1-2 alkalommal átvittem a mi ágyunkba ha felébredt.Soha többé nem tudtam visszaszoktatni.Ha éjjel is hajlandó voltam megszoptatni,utánna sorozatosan felébredt érte pedig addig nem igényelte.Próbáld meg azt,hogy nem beszélsz hozzá nem játszol vele,nem teszed tisztába,nem kapcsolsz villanyt,sak simogatod a buksiját,hogy érezzen.Talán úgy nem élénkül fel és visszaalszik.
2008. okt. 2. 07:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, én is attól tartok, hogy hozzászokik az éjszakai műsorhoz, pont ezért nem is teszem ilyenkor cicire. De ha nem veszem ki egyre jobban felélénkül és ordít ezerrel (hm...társasházban lakunk ráadásul). Eleinte elég volt, ha megsimogattam a kis buksiját, esetleg felhúztam a zenélős játékát, de "ebből már kinőtt". Persze tudom, hogy rengetegen éjszakáznak a babáikkal, de mi már átaludtuk régóta az éjszakákat...visszafele meg ne fejlődjünk!
2008. okt. 2. 08:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia.

Valószínü,hogy éhes lessz a babád.Szoptasd meg,és vissza fog aludni.Majd idövel magától megszokja,hogy vissza a ludjon.A lányom még sosem aludta át az éjszakát,pedig már 8 honapos múlt.A mai napig felébred,szopi és alszik tovább.Mára csökkennek az e´brede´sek,de ez normális babáknál.Az is lehet,hogy rosszat álmodik,megilyedt,és rád van szüksége.Olyan kicsi még.Idövel pedig meglehet szokni a kevés alvást,hidd el.

2008. okt. 2. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!