Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » S. O. S. Nagyon aggodom!...

S. O. S. Nagyon aggodom! Segitenétek?

Figyelt kérdés

Hétvégén kirándulni voltunk kislányommal(2,5 éves)Parádon.

este fürdésnél kullancsot találtunk benne(a nyaki ütöerénél volt).Kappot kullancs elleni védöoltást de csak kettöt.Az lenne a kérdésem hogy a védöoltás igy is hat vagy aggodjak hogy baja lesz.

Most este nem aludt mert hátul még hiányzik egy foga és nagyon fájt neki.Viszont ma reggel késön kelt de most megint alszik már kb.30 perce.Lehet hogy csak fáradt vagy agyhártya gyulladás a kullancstol(ugy tudom ez az egyik tünete a sok alvás)?Haggyam aludni vagy keltsem fel?

SEGITSETEK NAGYON AGGODOM!!!!!!!!!!!Vagy lehet csak tulreagálom és hülyét csinálok magambol?ha igen bocs a kérdésért!!

2010. ápr. 22. 11:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%
érthető az aggodalmad! Hívd fel a gyerekorvosotokat mindenképp!!!! Ő többet tud majd mondani!
2010. ápr. 22. 11:31
 2/13 anonim ***** válasza:
55%
Orvos vette ki a kullancsot?Ő mit mondott?Szerintem ne aggódj,az idő miatt is lehet álmosabb,szerintem egy agyhártyagyulladást észre vennél.A feje is fájna és még láza is lenne.Nővérem gyermeke nem kapott kullancs elleni védőoltást,maguktól vették ki,és nem lett baja.
2010. ápr. 22. 11:33
 3/13 A kérdező kommentje:
Sajnos szabin van és nem tudom elérni.Ahogy a védönöt sem veszi fel.
2010. ápr. 22. 11:33
 4/13 anonim ***** válasza:
55%
Elöző vagyok,szerintem is hívd fel a orvosotokat,márcsak azért is megnyugodj.Én is ilyen parás vagyok,tudom mit érzel.
2010. ápr. 22. 11:34
 5/13 anonim ***** válasza:
38%
Akkor az ügyeletet.
2010. ápr. 22. 11:35
 6/13 anonim ***** válasza:
55%
Nos, a védettség nem akkor alakul ki amikor megkapja az összes oltást rá, hanem fokozatosan. A másik meg, hogy nem minden kullancs fertőzött. Nagyon fontos az eltávolításának a módja, nem a portohánál fogva kell kicibálni, hanem finoman ki kell csavarni, hogy a feje bele ne szakadjon. Ha bepirosodik a helye, kb. bors nagyságúra irány az orvos, mert akkor valszeg fertőzött volt az egyeed. Látsz valamit a csípés helyén?
2010. ápr. 22. 11:35
 7/13 A kérdező kommentje:
Mikor megnéztük kiugrott magátol és nem foltos a nyaka nem lázas nem fáj a feje.Semmi baja csak aludna állandoan voltunk sétálni de azt hittem elalszik rögtön.Lehet csak tulreagálom és azért ilyen álmos mert fent volt éjszaka a foga miat?
2010. ápr. 22. 11:37
 8/13 anonim ***** válasza:
55%
Bizti, hogy kullancs volt? Mert a kullancs nem ugrik. Lehet még vért sem tudott akkor szívni, ha magától levált. Fertőzést jelez, ha néhány hét múlva a kullancscsípés helye körül kör alakban halvány pír jelentkezik, amely gyakran nem igazán feltűnő, nem viszket és nem fáj. Ez a bőrtünet csak a fertőzöttek kb. 2/3-ában jelenik meg.Engem rengetgszer csípett már meg kullancs, tanyán lakunk és be sem vagyok oltva. Soha semmi bajom nem lett.
2010. ápr. 22. 11:41
 9/13 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

Szerintem vidd el orvoshoz,biztosan helyettesiti valaki a gyermekorvosotokat.Te is megnyugodnál ha beszélnél vele.Amúgy nagyon nyomott a levegö,az én lányom is alszik ma sokat.

2010. ápr. 22. 11:42
 10/13 A kérdező kommentje:
Sikerült elérnem a dokit azt mondta ha szombaton találtuk a kullancsot akkor még koriak lennének a tünetek.sajnos nem helyetesiti senki és nincs ügyelet csak du.4 orátol.Most felkellt ivott és visszaaludt.
2010. ápr. 22. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!