Ti hogyan becéznétek az Arzén nevet?

A Pistákat valószínű már most is csúfolják. nekem pár éve volt egy Tibi nevű osztálytársam, őt csúfolták a neve miatt felsőben. Egy másik kérdésnél volt, hogy egy Annát kannának csúfoltak. Nem a néven múlik, hogy csúfolják-e. Volt egy Bernát osztálytársam is, na hiába volt hülye neve, őt senki nem csúfolta a neve miatt, mert ő volt a "legerősebb" és ő piszkálta a többieket.
Lehetne Arinak becézni, bár az nem túl fiús. A Zénó is jó, de úgy tudom ilyen név van külön is. Muszáj becézni? Szólíthatjátok akkor simán Arzénnak.
Amúgy a wikipédia szerint:
z Arzén[1] görög eredetű férfinév, jelentése: erőteljes, férfias.

17. A Tibor nevűt mér röhögték körbe napi szinten??? Mert sok gyerek ebbe talál poént. Nem mai név volt már 8-10 éve sem. És mivel ő volt az egyetlen az osztályban aki "régies" nevet kapott, bántották emiatt. (Plusz hülye gyerekek voltak a csúfolódók.)
Másik. Szerintetek egy ovis tudni fogja mit jelent az arzén? Mikor én ovis lettem, csak kapkodtam a fejem, hogy jéééé léteznek ilyen nevek mint a Bettina, Martin, Tomi, Emese.... Ilyen nevek nem voltak a családomban és az ismerőseim között. Ha lett volna egy Arzi is közöttük, ugyanolyna furcsa lett volna nekem, mint a Dávid.
Ha csúfolható egy gyerek, akkor csúfolni fogják, hiába Bence vagy Peti a neve. ha nem hagyja magát csúfolni (mint az én Bernát osztálytársam), akkor lehet akár Leokád is a neve, szemtől szemben senki nem fogja bántani.
Egyébként nekem se tetszik az Arzén. Csak azt nem értem, mért kell már a születése előtt erőltetni, hog yezt a gyereket bizony 1000% hogy csúfolni fogják. Lehet hogy nem fogják, én se tudtam 2-3-5-10 évesen mi az az arzén. Amúgy meg egyre inkább kezdem azt hinni, hogy az anyák tanítják a gyerekeiknek, hogy a hülye nevű másik gyerekeket csúfolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!