Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A Noel nevet választottuk...

A Noel nevet választottuk kisfiúnknak. De anyósom szerint ez nem "normális" fiú név. Nektek mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
2016. aug. 26. 10:55
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
49%
Csatlakoznom kell azok táborához, akiknek nem tetszik a név. Valóban túl külföldi, nem egy magyar gyerekhez, és főleg nem egy magyar felnőtthöz illő. Ügyvédként nem hiszem, hogy jól hangzana mondjuk Szabó Noel. Eléggé gyerekes. De hát addigra az orvosok, mérnökök, tudósok is mind hasonló kaliberű névvel dicsekedhetnek majd...
2016. aug. 26. 12:04
 12/30 anonim ***** válasza:
62%

ha alapvetően egy rövid közismert unalmas vezetéknév van akkor nem adnám

pl Kiss , Nagy, Kovács

de egy hosszú és bonyolultabb idegen hangzású esetlegesen kötőjeles vezeték név mögé jól mutatna

pl :Schneider, Mátrai- Kovács , Baumgartner,

2016. aug. 26. 12:05
 13/30 anonim ***** válasza:
95%
Majd megszokják. Az én szüleim is húzták a szájukat az unokahúgom nevére, mert az is egy újszerű, viszonylag divatos név, amit ők nem ismertek és nagyon idegenül hangzott nekik. De egy ideje már eszükbe nem jutna más néven szólítani őt.
2016. aug. 26. 12:06
 14/30 anonim ***** válasza:
76%

Nekem speciel közömbös ez a név. Talán mostanában egyre többet adják ezt, és ezért kicsit kezd uncsivá válni.

Mondjuk az érdekelne a legkevésbé, h anyós mit mond. Neki is annak idején volt lehetősége maga megválasztani a gyereke nevét, most te is azt teszed.

Ha neki ez a név nem tetszik, akkor majd találjon ki neki egy másikat, vagy valami becenevet, és szólítsa úgy!

2016. aug. 26. 12:37
 15/30 anonim ***** válasza:
63%

A névvel az ég világon semmi baj, egy anyakönyvezhető fiú név, ami vagy tetszik valakinek vagy nem. Mint ahogy a Benedek meg a János is vagy tetszik valakinek vagy nem.

Anyós meg úgy nevezte el a fiát ahogy ő akarta, törődjön bele, hogy az unokát nem ő fogja, ez az élet rendje.

2016. aug. 26. 13:41
 16/30 anonim ***** válasza:
52%
Anyósodnak igaza van. A télapót hívják így!
2016. aug. 26. 14:10
 17/30 anonim ***** válasza:
68%
Nekem nem tetszik, idegen hangzású és rettenetesen divatos is lett. Nálunk a csoportban 24 gyerek van,vagyis 14 fiú ebből 2 Noel, 2 Benett, 1 Nolen, de az ovitablót nézegetve volt/van vagy 20 Noel aki az elmúlt 4-5 évben oda járt. Tehát, ha átlagot vonunk, az elmúlt években nem volt olyan csoport, ahol ne lett volna legalább egy Noel. Lehet máshol nem ilyen gyakori, de itt nagyon. Kisváros óvodája, 4 csoporttal. De ettől függetlenül azt mondom, ha nektek ez tetszik, adjátok ezt.
2016. aug. 26. 15:04
 18/30 anonim ***** válasza:
57%
Én Pest megyében lakom, és itt a face ismerőseim között szinte mindenki ezt adja a gyerekének. Nagyon durva. AMúgy szép szerintem, szerintem kicsit lányos, de szép.
2016. aug. 26. 18:57
 19/30 anonim ***** válasza:
52%
Szep nev, ket ismerosom kutyajat is igy hivjak.
2016. aug. 26. 20:24
 20/30 anonim ***** válasza:
32%
Nálunk is átsuhat gondolatban névválasztásnál mint ötlet, de a listára nem került fel.még jó mert pont egy környéki kisebbség Nikolasz Noel...
2016. aug. 26. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!