Mit jelent a laza csípő? Még nem biztos hogy az van a babámnak de amikor született utána ezt mondta az orvos és ultrahangar kell mennünk majd novemberben. Akkor ne is nagyon tornásztassam?
A laza csípő egy kicsit rosszabb mint a kötött. Igen, nem szabad tornáztatni. Ha elég bátor vagy megnézheted, úgy hogy, a 2. 3. ujjadat a kis popóira teszed oldalt kívülről, a hüvelykujjaidat meg a comcsont fejecsére, belül a hajlatban. Egy ici picit megmozgatod a két ujjadat hátul előre felé, és éerzni fogod hogy mennyire van benne a comcsont feje a vápában. Nagyon picit kell csak csinálni, nehogy kiugorjon. Hasra sem javasolt tenni, pont-e miatt, inkább oldalt vagy háton altasd. Egyébként amúgy is kötöttebbé válik a babák csípője amig nem tanulnak meg rendesen mozogni, mászni, szóval ne aggódj, biztosan nem lesz semmi baj veletek sem.
Gyógytornász anyuka
Köszi.
Én inkább nem vizgálgatnám.
Igazából most picit megijedtem, a torna miatt.Annyit szoktunkhogy biciklizünk meg a két lábát a hasához emelem, ami a kaki miatt viszont nagyon jó.Akkor most ártottam neki?
És ha valóban laza azzal mit csinálnak?
Szió!
A doki terpeszpelenkát nem javasolt? Az én lányomnak fejletlen volt a csípőmagja, és az ortopéd orvos a betétes rugit javasoltam, mivel a terpesztartás serkenti a csontmag fejlődését. Az előttem szóló biztos, hogy szakszerűbben el tudja magyarázni, hogy miért. A lényeg, hogy használ a dolog, mert 4 hét alat kifejlődött a csípőmag. Ja, és a terpeszpelus nem hagyja, hogy "kicsússzon" a helyéről a csípője, fixen tartja azt.
[link] - mi ezt a fajta terpesz pelust haszáltuk. Ja, és egyáltalán nem viselte meg a lányomat a rugi viselése.
Jó babázást!
Zita (23 hetes baba anyukája)
Szia.
nem javasoltak semmit mert csak novemberben megyünk uhra.Gondolom ha van valami akkor azt ott mondani fogják.Eddig csak a kórházban mondták ezt mielőtt hazajöttünk volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!