Vizen kívül mit pehet még adni a babának inni?
Vannak babateák(dm, rossmann stb), azt megpróbálhatod. Én úgy tudom, a köményes pont a hasfájásra jó. :)
Ha csak anyatejes még, és igény szerint szoptatod, akkor nem muszály itatnod mással.
Az én fiam is anyatejes volt, 8-9 hónapos koráig csak 4-5 korty vizet ivott meg naponta, mellette szopizott, és 2x evett szilárdat. Ahogy csökkent a szopik száma, annál többet ivott. Csak vizet adtam neki, most 16 hónapos, és csak úgy lőtyöli. :)
Ha anyatejes, nem kell pluszban itatni, csak megszoptatni, amikor kéri.
Ez lehet az oka annak is, ha nem fogad el mást, mert nincs rá szüksége.
Amíg csak tejet kap, nincs másra szüksége.
Ha majd elkezded hozzátáplálni, akkor a már adott gyümölcsök leve mehet hígítva.
édeskömény kifejezetten hasfájásra való
vörös tea (rooiboos)
én ennyi idősen már gyümölcsteát és zöld teát is adtam neki.
Ha igény szerint szoptatott, akkor elég az anyatej. Ha időre szoptatott, akkor 2 szopi között lehet vízzel kínálni. Hasfájásra kömény teát szoktak adni (lehetőleg cukor nélkül). Ezen kívül nem igazán kell mást adni. Majd ha elkezditek a hozzátáplálást, akkor lehet még több vizet adni. Gyümölcslevet is ihat, de az szomjoltásra nem a legjobb. (Persze nagyon finom.) Arra kell figyelni, hogy ne legyen telerakva a gyümölcslé mindenféle plusz cukorral, aromával, akármivel, mert ilyeneket nem ihat(na). A baba/gyerekteákkal érdemes vigyázni, sokban sajnos van mesterséges aroma meg ki tudja mi. Konkrét márkát nem tudok mondani mi a jó, mert az enyém nem teázik, de vannak fent neten terméktesztek, összehasonlítások.
Tehéntejre ilyen korban semmi szüksége, sőt inkább ártasz vele, mert elveszi a helyet az anyatej elől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!