Ti hova, vagy hogy szoktátok elrakni a babacuccokat?
Eladni nem szeretnénk. Mert még szeretnénk babát. Eddig még csak egy van. De amit már nem használ, mibe érdemes becsomagolni?
Ti mennyire szoktátok hagyni magában játszani babátokat? 5 hós a kislányom. Jól elszokott játszani magában. Szoktam vele játszani, beszélni hozzá vagy épp énekelni, csörgetni a csörgőt stb. De van mikor hagyom h csak el legyen magában. De néha bűntudatom van h nem foglalkozom vele :/
Ti amit úgy gondoltok, hogy az kell a babának, vagy egyszerűsítene néhány dolgon, ti azt gondolkodás nélkül megveszitek?
Persze nem úgy gondolom, hogy amit elsőnek meglátzok és nem is nézitek az árát stb. Mert mi is szinte mindent használtan, de jó állapotban vettünk. És még jó lenne egy-egy dolog. De mindig hatezerszer átgondolom h biztos kell e. Mire a párom azt mondja vegyük meg. Pedig nyaggatni se szoktam h ez kell az kell..
pampers pelust használtunk a nagynál, dobozosat. a doboz aljába tettem papirt bele a tiszta ruhákat zacsit rá. majd leragasztottam. felcimkéztem a dobozt.és ment a padlásra.nemrég vettük elő őket, a tesónak.
ha el van és nem igényel, akkor megcsinálom a dolgom és csak utána játszom velük.
a nagy sok mindent kapott, de főleg a rokonságból, hisz első déd, és uk unoka volt. a kicsinél már jól átgondolom hogy kell e.
Dobozokban tároljuk a ruhákat szobában vagy szekrényben
5 hónaposan kezdett nagydumás lenni, igy az a videózás korszaka volt(ott feküdtem mellette és szelfizve a kamerának játszottuk magunkat mert sokat artikulált is, meg próbálgatta az arcmimikákat, különböző hangadással, hanglejtésekkel szórakozott, kacagós vicces jóleső szituk voltakamikből az is kitűnik mennyire egymásra hangolt tud lenni anya és gyermek)plusz a forgások gyakorlása miatt sokat motiváltam játékkal, meg néztük magunkat a tükörben stb.
Ez a korszak még az volt, hogy mindenhonnan elkéstünk mindig.
Vásárolni én ugy megyek, hogy tudom mi kell a babának, így morfondírozni max játékokon szoktam csak.
Dobozba raktam,aztan zsakot huztunk ra,ragaszoval leragasztottam a zsak szajat es ment a padlasra.de volt,hogy baratnomnek odaadtam,aztan o vissza.csomo olyan babaruham van amit az elsonek vettunk,mar 5gyerek hordta de meg most nalunk a 3.nak is siman elmentek.
4,5 honaposom van.rengeteget el van egyedul.jatszoszonyegen szeret a legjobban.dumal,sikongat,pufoli a jatekokat aztan bealszik.persze jatszom is vele,meg a tesok is nyuzzak boven.de igy legalabb nem vagyok eluszva,nyugodtan fozok,csinalom a dolgom.ra-ra nezek 5-10percenkent.
Hat En mar hetek ota szemeztem ilyen nyalkendovel,sokszor bukik a dragam,de annyira nem tartottam fontosnak.mindig halasztottam.erre tegnap a lidl ben is bukott,aztan a tescoban ismet ezeket nezegettem es pont bukott akor is.ami epp a kezemben volt belevagtam a kosarba 😂😂😂 igen jol jartam mert 505 ft ert vitte a gep pedig akciosan 1180ft volt rajta (3db os)
Amugy mindent atragunk,megnezzuk a neten,hasznaltan,ujjan egyarant.plusz a mama vett mar egy csomo mindent Neki.hintat,jarassegitot,kompot,tornazot,a jatszoszonyeget.mindig megeloz.szoktunk beszelgetni,hogy ezt meg azt nezegetjuk,melyik lenne jobb.legkozelebb meg hozza.mindig azt mondja,hogy mire a fia eldonti addigra a gyerek mar tul van az erettsegin is....van benne igazsag.
A babaruhákat mi nem gyűjtjük (nem lesz több baba), így az elrakáshoz nem tudok hozzászólni. A miénk is 5 hónapos, sokat játszik el magában, sőt, ha odafekszünk mellé, akkor velünk foglalkozik, de szüksége lenne mozgásfejlődés miatt másra is, így inkább hagyjuk. De sokat beszélünk hozzá, énekelünk, tegnap óta könyvet is tud lapozgatni, nézegetni, így bővült a repertoár.
Ha valami must have, annak nem nézzük az árát. Nyilván kellett légzésfigyelő, és márkásban bíztunk. Nyilván azt a babakocsit vettük meg, ami tetszett. Nem szoktunk gondolkodni, hogy biztosan kell-e. Ennek eddig egy áldozata volt, a pelenkakuka, na az nálunk nem vált be, nemrég az FKF-nek ajándékoztuk.:)
Amikor kinőtt egy méretet, kimostam a ruhákat, belehajtogattam egy összehúzható szájú szemeteszsákba, kinyomkodtam belőle minden levegőt, ráírtam alkoholos filccel a méretet, és elraktam a garázsba.
Szerintem az a lényeg, hogy a száraz ruhát száraz helyen kell tárolni, nehogy bepenészedjen.
Használat előtt úgyis mossa-vasalja az ember.
Nekünk bevált, most a kistesó használja a holmikat.
Mivel szoktam rendelni néha akadnak jó nagy dobozok és azokba szoktam tenni a kinőtt ruhákat. Nálunk nem lenne hely, szüleimnél vannak a régi szomámban, úgyis üres a szoba.
Igen én hagyom, ha elvan egyedül.
Én a másik véglet vagyok. Ha valami kell akkor aznap megveszem, gondolkodás nélkül. Bár drágább dolgoknál végig szoktam gondolni azért, de nem túl sokat rágjuk a témát. Eddig egyetlen dolgot nem vettünk meg, amire gondoltam. Azt is csak azért, mert talán korai lett volna akkor, most már nem lenne korai, simán felesleges az árához képest szerintem. Az elmúlt hónapokban felesleges dolgot mégse sikerült venni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!