14 honaposom majdnem kimaszik a kisagybol, jarokabol. Mit csinaljak?
Rendes szabvany meretu kisagy es jaroka a konyhaban , felkapaszkodk, es par centi kell, hogy kiforduljon belole. Semmi jatek, parna, takaro nincs benne amire ra tud allni.
Szinte felek otthagyni , pedig kell foznom, wcre mennem, takaritanom , egyedul nevelem, semmi segitsegem.
Nem nagyon tudsz mit csinálni - pillanatok alatt ki fog mászni. Inkább szerelj ki 2 rácsot (a legtöbb kiságyból kivehető), mert még mindig jobb, ha ott megy ki, biztonságosan, mint ha leesik a tetejéről.
Az én 13 és fél hónaposom lábasokat és dobozokat rámol a konyhában, amíg főzök vagy ott téblábol körülöttem. Meg kell tanítani, hogy a forró sütőhöz, tűzhely gombjaihoz nem nyúlhat és nem lesz baj. Takarítás, főzés stb. ha lassabb is gyerekkel együtt, de valahogy meg kell oldani - az enyém jön a porszívó után is.
A WC-re menés más kérdés. Ha nem szeretnéd magaddal vinni, és épp nem alszik, akkor annyi időre kösd be az etetőszékbe vagy a babakocsiba.
Az enyémet néha mosogatás alatt is beültetem az etetőszékbe - tízórait pl. (gyümölcsdarabkák) egyedül eszi, közben én simán tudok mosogatni, ő meg ott van velem.
Kitartás! :-)
Koszi!
Igen, en is vinnem magammal, de olyan, hogy mindig rajtam csimpaszkodik, nem biztonsagos ugy fozni sem, pedig nagyon egyszeru eteleket csinalok. Az etetoszek bevalik egy darabig.
Ami meg gond, hogy a mosogep kint van a mosokonyhaban, az udvaron keresztul kell menni, addig nem tudom hol hagyni, oda bem vinnem, mert nekem volt balesetem , hogy a szemembe froccsent a folyekony mososzer, surgossegi osztaly es szemeszhez jaras lett belole.
De a babakocsi jo otlet, max belekotom addig abba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!