A babám csak az autós gyerekülésben érzi jól magát, árt ez a gerincének?
Szia!
Ismerem én is a kemény vízszintes felületen fektetés elvét. Szép, szép, de nem hiszem, hogy az lenne az egyedül üdvözítő. Ha jól meggondolom a pocakomban sem volt éppen kemény, vízszinten pozícióban, mégis remekül fejlődött. Szerintem nyugodtan használd a babahordozót, ha a babád abban jól érzi magát. A hordozókendőt próbáltátok már (direkt nem kengurut írtam, mert a hordozókendő jobban alátámasztja a babát)? Általában imádják azok a babák, akik szeretnek sokat karban lenni, érezni a mama közelségét és a mamának is sokkal könnyebb így az édes terhet cipelni:)
Szép babázást kívánok nektek!
Ha alá raksz egy lepedőt a hordozóba, hogy ne legyen olyan "lejtős", akkor lehet benne, de akkor sem javasolnám sokáig. 1-2 óra max. Ha megtehetitek, vegyetek pihenőszéket(az nem annyira meredek), vagy most már érdekelni fogja hamar a játszószőnyeg is. Fokozatosan próbáld azért az ágyhoz szoktatni. Amikor még benned volt, akkor ott volt a magzatvíz ami jórészt megóvta a gravitációtól így nem volt gáz, ha összegörnyedve feküdt. A gerinc egészséges fejlődéséhez viszont kell a vízszintes felület, hogy a csigolyák ne terhelődjenek a fej súlya által.
Gyógytornász anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!